Cercetător rus care a contribuit la dezvoltarea vaccinului Sputnik V, asasinat la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie din rusia
Cercetător rus care a contribuit la dezvoltarea vaccinului Sputnik V, asasinat la Moscova. Foto: Profimedia

Un cercetător rus, care a contribuit la dezvoltarea vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19, a fost ucis în urmă cu o zi în apartamentul său din Moscova de un tânăr care a fost deja arestat, relatează vineri EFE, citând agenţiile de presă ruse.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de agenţia oficiala de presă TASS, victima este Andrei Botikov, cercetător la Centrul Naţional Gamaleia, care s-a ocupat de dezvoltarea vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19.

Botikov a fost coautor al brevetului pentru vaccin şi a primit un premiu din partea preşedintelui rus Vladimir Putin pentru munca sa, potrivit RIA Novosti.

Departamentul Comitetului de anchetă al Rusiei pentru oraşul Moscova a deschis un dosar penal în cazul acestei crime.

Potrivit anchetatorilor, la 2 martie, într-un apartament dintr-o clădire din nord-vestul Moscovei, un bărbat de 29 de ani l-a strangulat cu o curea pe proprietarul apartamentului, Botikov, în urma unei discuţii care degenerase în ceartă, fugind după comiterea crimei.

La scurt timp, presupusul autor al crimei a fost arestat.

În timpul interogatoriului, el a pledat vinovat şi a fost pus sub acuzare în mod oficial, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Potrivit TASS, acuzatul are antecedente penale, fiind judecat anterior pentru comiterea unei infracţiuni grave.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri