Rușii anunță că schimbă numele orașului Bahmut după presupusa cucerire

Data actualizării: Data publicării:
bărbat în uniformă militară cu un steag în mâini
Pușilin a pus un steag al așa-zisei republici Donețk pe o presupusă clădire administrativă din Bahmut. Foto: Profimedia images

Așa-zisul lider al auto-proclamatei „Republici Populare Donețk”, inventată de Putin pe teritoriul Ucrainei, spune că numele orașului Bahmut, despre care rușii spun că l-au cucerit recent, va fi schimbat. Invadatorii vor ca orașul să revină la numele din perioada sovietică, „Artemovsk”, scrie CNN.

„Bahmutul a avut neșansa de a fi ucrainean. Acum nu mai e ucrainean, e rusesc. Așa că nu mai e Bahmut, e Artemovsk”, a spus Denis Pușilin, una dintre marionetele impuse de Putin în estul Ucrainei.

În clipul video în care face declarațiile, Pușilin poate fi văzut mergând pe străzile orașului distrus. El este îmbrăcat în uniformă militară, iar, la un moment dat, înfige steagul așa-zisei republici Donețk pe o clădire.

În clip, Pușilin spune că preluarea controlului în Bahmut deschide noi rute pentru forțele ruse de a câștiga noi teritorii în Ucraina. El a mai spus că orașul va fi „reînnoit” și a promis noi locuințe, locuri de muncă și școli.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri