Statul care a înregistrat primele două cazuri de COVID. În martie a închis complet granițele, dar acum a relaxat restricțiile

Data actualizării: Data publicării:
Insulele Marshall
Insulele Marshall FOTO: Getty Images

Insulele Marshall, unul dintre puținele locuri din lume în care Covid-19 nu a ajuns, a înregistrat primele două cazuri.

Guvernul arhipelagului din Pacificul îndepărtat a declarat că doi muncitori de la o bază americană au fost testați pozitiv, după ce au sosit marți din Hawaii, potrivit BBC News.

Cei doi au zburat cu un avion militar și au fost izolați la sosire.

Insulele Marshall și-au închis granițele în martie pentru a evita infectările. Autoritățile au subliniat că cele două cazuri - o femeie de 35 de ani și un bărbat de 46 de ani - au fost descoperite în timp ce persoanele se aflau în carantină și nu există niciun pericol pentru alte persoane.

Majoritatea națiunilor insulare din Pacific și-au închis granițele în primele zile ale pandemiei, pe fondul îngrijorărilor justificate de starea precară în care se află sistemele de sănătate din aceste state.

În iunie, Insulele Marshall au redus restricțiile pentru a permite deplasarea lucrătorilor din baza militară americană, condiționată, însă, de o carantină de trei săptămâni.

Se presupune că Kiribati, Micronezia, Nauru, Palau, Samoa, Tonga, Tuvalu și Vanuatu încă nu au coronavirus.

Cu o populație de 55.000 de oameni, Insulele Marshall este națiune insulară la nord de Ecuatorul din Pacific. Este o națiune care se autoguvernează, dar SUA îi controlează securitatea și apărarea și îi oferă ajutoare de milioane de dolari în fiecare an.

SUA a închiriat atolul Kwajalein ca bază și loc de testare pentru rachete.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri