SUA au lovit din nou ținte ale rebelilor houthi din Yemen

Data publicării:
avion care decoleaza de pe portavion american
Atac în Yemen asupra grupării Houthi. Foto: Profimedia

Statele Unite au anunţat joi că au efectuat noi lovituri vizând patru drone de suprafaţă şi şapte rachete de croazieră „pregătite să fie lansate împotriva navelor din Marea Roşie” de rebelii houthi din Yemen.

Aceste drone şi rachete au fost „identificate în zonele din Yemen controlate de houthi” şi reprezentau „o ameninţare iminentă”, a declarat Comandamentul militar al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe reţeaua socială X (fostă Twitter), potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din noiembrie, rebelii houthi susţin că vizează nave din Marea Roşie şi Golful Aden pe care le consideră având legături cu Israelul în „solidaritate” cu palestinienii din Fâşia Gaza, pradă războiului dintre armata israeliană şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Atacurile lor i-au forţat pe mulţi armatori să suspende trecerea prin această zonă pe unde tranzitează 12% din comerţul mondial.

Ca răspuns, Washingtonul, care a anunţat că îi va desemna din nou drept entitate „teroristă”, a înfiinţat în decembrie o coaliţie multinaţională pentru a proteja traficul maritim.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri