Video Tancuri rusești distruse ca-n poligon de artileria NATO a ucrainenilor, lângă Bahmut

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-optimize (6)

O coloană de tancuri și blindate rusești a fost distrusă de ucraineni cu artileria NATO, în apropiere de Bahmut. Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, din coloană făceau parte cel puțin trei tancuri și tot atâtea blindate. 

Atacul ucrainenilor a avut loc în așa-numita „zonă gri”, care este o zonă tampon de securitate din dispozitivul apărării menită să întârzie ofensiva inamicului. După „zona de securitate” urmează zona principală de apărare, compusă din tranşee, bariere de mai multe feluri, vehicule înarmate şi câmpuri de mine.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit imaginilor geolocalizate, vehiculele militare ale rușilor au fost atacate în apropiere de Bahmut.

bahmut tancuri distruse harta
Foto: Twitter

Ucraina câștigă teren în apropiere de Bahmut

Ucraina a recucerit într-o săptămână trei kilometri pătraţi de la forţele ruse în apropiere de Bahmut, în estul ocupat al ţării, în timp ce pe frontul de sud nu a existat nicio „schimbare semnificativă”, a declarat luni un ministru adjunct al apărării, potrivit AFP.

„Alţi trei kilometri pătraţi au fost eliberaţi” lângă Bahmut săptămâna trecută, a declarat Ganna Maliar pentru televiziunea ucraineană, dând asigurări că forţele ţării sale au recucerit 43 de kilometri pătraţi din iunie. „În sud situaţia nu s-a schimbat semnificativ, trupele noastre de apărare continuă să avanseze către (oraşele ocupate) Berdiansk şi Melitopol”, a adăugat ea.

Forţele ucrainene desfăşoară o contraofensivă foarte grea, ruşii petrecând iarna şi primăvara întărindu-şi poziţiile, cu tranşee, capcane antitanc şi câmpuri de mine pe sute de kilometri.

Editor : A.R. | R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri