Teodor Meleşcanu l-a certat pe ministrul de externe al Ungariei

Data actualizării: Data publicării:
peter sziijarto, ministrul de externe al ungariei
Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei Foto: GettyImages

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut marţi o întrevedere cu ministrul maghiar de exterene, Péter Szijjártó, în marja reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe, în Slovacia. Meleşcanu i-a transmis omologului său „un apel la moderaţie şi reţinere în declaraţiile publice”, în contextul în care, recent, Péter Szijjártó a spus că în România are loc un regres în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale.

Conform comunicatului de presă al ministerului de Externe, declaraţiile oficialului maghiar din ultima perioadă „au inflamat în mod artificial dialogul româno-maghiar”.

În acelaşi timp, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de externe ungar, Péter Szijjártó a reiterat că Ungaria se străduieşte în continuare ca „sistemul de relaţii dintre cele două ţări să revină pe făgaşul respectului reciproc şi al dinamicii pozitive”. Ministrul de externe maghiar i-a cerut ajutorul omologului său român pentru continuarea discuţiilor dintre specialişti pe tema cimitirului militar din Valea Uzului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri