Activişti pentru climă au stropit cu vopsea intrarea în reşedinţa prim-ministrului Franţei

Data publicării:
usa stropita cu vopsea
Activişti pentru climă au stropit cu vopsea intrarea în reşedinţa prim-ministrului Franţei.

Doi activişti pentru climă au stropit cu vopsea intrarea principală în reşedinţa oficială a prim-ministrului Franţei, miercuri, în cadrul unui protest faţă de ceea ce gruparea Derniere Renovation a numit „crimele climatice” comise de statul francez, informează Reuters.

Înregistrarea video a protestului îi prezintă pe poliţişti în timp ce arestează doi protestatari, care purtau tricouri cu sloganul „Cine e vinovat?”.

Într-un comunicat oficial, gruparea Derniere Renovation a declarat că statul francez a eşuat în atingerea obiectivelor asumate pentru a combate schimbările climatice.

Deocamdată nu există o reacţie oficială din partea biroului de presă al prim-ministrului Franţei, Elisabeth Borne.

Cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa a ordonat anul trecut statului francez să plătească două amenzi de 10 milioane de euro pentru faptul că nu a reuşit să amelioreze calitatea aerului în marile oraşe.

Cele două amenzi au fost acordate după ce o altă amendă de 10 milioane de euro a fost impusă din aceleaşi motiv în 2021, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

În 2017, aceeaşi instanţă a somat Guvernul de la Paris să reducă nivelurile de dioxid de azot şi particule fine în peste 12 zone ale ţării pentru a respecta standardele europene.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri