Galerie Foto Aglomerație de nedescris în Milano. Părea că toată lumea a ieșit la plimbare înainte de noile restricții dure

Data actualizării: Data publicării:
Oamenii se plimba in Milano
Aglomerație de nedescris în Milano. FOTO: captura Corriere dela Serra

În plină pandemie, centrul orașului Milano gemea de lume vineri și sâmbătă.  Părea că toți locuitorii au ieșit în același timp să se plimbe și să petreacă în centru, înainte ca orașul să devină zonă portocalie.

De luni, localurile se vor închide, iar deplasările vor fi drastic limitate.

Oamenii nu vor mai avea voie pe străzi după ora 22.00 fără un motiv întemeiat.

Barurile, restaurantele şi muzeele se închid.

Oamenii stau in parc in Milano. FOTO: captura Corriere dela Serra
Oamenii stau in parc in Milano. FOTO: captura Corriere dela Serra

Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, dar şi ridicarea lor aproape totală în Sardinia, informează AFP şi Reuters.

Cele 20 de regiuni italiene sunt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).

Lombardia, Piemont şi Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie. Două regiuni, Basilicata şi Molise, devin zone roşii, în care totul este închis, mai puţin magazinele cu produse de primă necesitate (alimente, farmacii), şi unde deplasările sunt permise doar din motive profesionale şi de sănătate.

Pentru prima dată, o regiune, Sardinia, trece în zona albă, în care majoritatea restricţiilor sunt ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri