DESPĂGUBIRI. României i se cere restituirea proprietăţilor aparţinând evreilor

Data publicării:
opi 20lauder 20headshot 20092111 20584-35869

Președintele organizației, Ronald S. Lauder, a cerut câtorva țări din estul Europei „să facă ce este drept” şi să returneze bunurile confiscate abuziv în acea perioadă, potrivit site-ului organizației.

„Deşi s-au înregistrat progrese de la căderea comunismului şi de la destrămarea URSS, există necesitatea urgentă de a ajuta zecile de mii de vârstnici victime ale Holocaustului şi pe moştenitorii acestora, ale căror cereri nu au fost onorate”, a declarat Ronald S. Lauder, președintele organizației.

„După mai mult de două decenii de tergiversări, Organizaţia Mondială pentru Restituirea Proprietăţilor aparţinând Evreilor exprimă uimire că Guvernul de la Varşovia refuză cu înverşunare adoptarea unor reglementări pentru returnarea proprietăţilor. Organizația îndeamnă Letonia să adopte legislaţia corespunzătoare pentru returnarea proprietăţilor evreieşti, punând capăt anilor de discuţii. Suntem dezamăgiţi că România, care a adoptat legi pentru restituirea proprietăţilor, nu a rezolvat întârzierile birocratice care blochează procesul de restituire şi de oferire de compensaţii”, a adăugat Lauder.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri