Doi ani de la atentatul de la Charlie Hebdo

Data publicării:
First International Edition Of Charlie Hebdo Published Since Paris Terror Attacks
PARIS, FRANCE - JANUARY 13: A journalist holds an early copy of a Charlie Hebdo magazine while delivering a news report outside the offices of Liberation Newspaper Group on January 13, 2015 in Paris, France. Three million copies of the controversial magazine have been printed and are due to be released tomorrow, in the wake of last weeks terrorist attacks. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Au trecut doi ani de la atacurile cumplite comise de jihadişti în redacţia ziarului Charlie Hebdo şi la un magazin evreiesc din Paris. Ceremonii emoţionante au avut loc loc în capitala Franţei. Parizienii spun că nu au uitat niciodată acele clipe de teroare, dar îi acuză pe politicieni că speculează acele momente pentru a acumula capital politic.

Au trecut doi ani de la momentul în care doi fraţi terorişti şi complicele lor ucideau 17 oameni în Paris. Acele clipe au fost rememorate de primarul oraşului şi de ministrul de Interne, care au depus coroane de flori în locurile în care au avut loc atacurile.

Unii francezi pun, însă, aceste gesturi pe seama interesului politic.

„Aceste comemorări sunt doar de faţadă, politicienii au ţeluri de scurtă durată. Aşa că eu nu prea ţin cont de aceste gesturi”, a spus un francez. 

În paralel, o ediţie omagială „Charlie Hebdo" a apărut la chioşcurile din Franţa. Acest număr nu a stârnit, totuşi, un interes la fel de mare ca cel al ediţiilor precedente. La doi ani de la atacurile de la Charlie Hebdo, ziariştii au scos un nou număr sub titlul „2017, capătul tunelului". Atacul este numit o crimă politică, politica de stângă este identificată ca fiind responsabilă pentru atrocităţile din ultimul timp.

„E trist că nu mai e atât de vândut. Referitor la ce s-a întâmplat, e o poveste politică din care au suferit niște ziariști. Politica e cea care nu merge”, a spus un francez.

Acum, la doi de la atacul terorist, publicaţia vinde 100.000 exemplare pe săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri