Sari la conținut
News Alert

În noaptea în care a murit Lady Di, Jacques Chirac ar fi împărțit patul cu Claudia Cardinale

La 20 de ani de la moartea prințesei Diana, apar noi informații despre motivul pentru care președintele francez de la acea vreme, Jacques Chirac, nu a putut fi contactat pentru a i se comunica vestea despre accidentul prințesei, relatează online ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

Mai mulți biografi ai lui Chirac s-au făcut ecou al acestor „zvonuri” privind o posibilă aventură între fostul președinte și frumoasa actriță italiană Claudia Cardinale, care a ținut întotdeauna să le dezmintă fără prea multă convingere.

Dar nu este un secret că Bernadette Chirac, soția fostului președinte, a evitat întotdeauna să o întâlnească pe Cardinale când au participat amândouă la diferite evenimente private sau acțiuni oficiale.

La vremea respectivă, Jean-Claude Laumond, fostul șofer personal al lui Chirac, a făcut publice mai multe detalii privind „plecările și venirile nocturne” ale fostului președinte. Cu ocazia marcării a 20 de ani de la moartea prințesei Diana, numeroși specialiști au reconstituit tragicul eveniment aducând noi dezvăluiri însă de natură diferită.

Se pare că în noaptea accidentului, consilierul Pierre-Alain Muet, care se afla de gardă la Palatul Matignon, reședința oficială a primului ministru (socialistul Lionel Jospin în acea vreme), a încercat zadarnic să-i comunice vestea președintelui Republicii și premierului Jospin care se întorcea din vacanță.

Chirac, șeful statului, nu se afla la Palatul Elysee și nici la domiciliul conjugal, iar Bernadette Chirac nu știa nici ea unde se afla soțul său.

Biografi ai lui Chirac, precum Franz-Olivier Giesbert, fost director al ziarului conservator Le Figaro și revistei Gala, afirmă că președintele se afla în pat cu Claudia Cardinale în noaptea morții lui Lady Diana.

La câteva ore după tragicul accident, Chirac l-a însoțit pe prințul Charles la spitalul Pitie Salpetriere, unde Lady Di a murit în cursul nopții.

Sursa: Agerpres