Sari la conținut

Johnny Hallyday, spitalizat de urgență. A fost diagnosticat cu o boală incurabilă

Cântăreţul Johnny Hallyday, în vârstă de 74 de ani, care suferă de cancer pulmonar, a fost spitalizat săptămâna aceasta la Paris pentru investigaţii privind viitoarele şedinţe de chimioterapie, potrivit 20minutes.fr.

Johnny Hallyday

Foto: Guliver/GettyImages

Artistul a fost supus mai multor investigaţii în vederea planificării următoarelor şedinţe de chimioterapie, a declarat o sursă apropiată cântăreţului. 

Johnny Hallyday, care a părăsit spitalul joi, se va întoarce împreună cu familia la Los Angeles, unde locuieşte. 

Soţia sa, Laeticia Hallyday, a publicat pe Instagram joi seară o fotografie şi un videoclip în care apare toată familia sărbătorind aniversarea de 9 ani a lui Joy, fiica mai mare a cuplului. 

Johnny Hallyday s-a reîntors pe scenă în iunie, alături de colegii săi Jacques Dutronc şi Eddy Mitchell. În ciuda bolii, cântăreţul este cel care a avut iniţiativa acestei reuniuni pentru 17 spectacole în Franţa, Belgia şi Elveţia. 

Muzicianul francez a declarat în martie că suferă de cancer şi se luptă cu boala. 

Starea de sănătate a rockerului Johnny Hallyday a devenit un subiect intens dezbătut în presa franceză, după spitalizarea artistului în Statele Unite în anul 2009.

După ce a fost operat la Paris de o hernie de disc, starul a fost spitalizat de urgenţă la Los Angeles, în urma unor complicaţii medicale. Artistul şi-a anulat, atunci, o serie de concerte pe care le prezentase ca fiind turneul lui de adio.

Plasat în comă de medicii americani, cântăreţul s-a aflat la un pas de moarte.

A urmat însă o convalescenţă îndelungată şi o perioadă de depresie, pe care artistul a reuşit să le depăşească şi a revenit pe scenă, continuându-şi astfel o carieră excepţională, începută în anii 1960.

Rockerul apare şi pe afişul următorului film regizat de Claude Lelouch, ”Chacun sa vie”, ce va fi lansat în Franţa pe 15 martie.

Presa franceză vorbeşte despre o nouă etapă înfloritoare în cariera artistului, care s-a ilustrat în mai multe roluri în cinematografie, inclusiv în trei filme care au făcut parte din selecţia Festivalului de la Cannes: ”L'aventure c'est l'aventure", de Claude Lelouch, în 1972, "Détective", de Jean-Luc Godard, în 1985, şi "Vengeance", de Johnnie Toe, în 2009.

Johnny Hallyday, pe numele său adevărat Jean-Philippe Smet, s-a născut la 15 iunie 1943. La 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat ”La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului ”Lovin’ You”, cu idolul său Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll. Remarcat de directorul artistic al revistei Vogue, a fost angajat imediat. Jean-Philippe avea pe atunci doar 16 ani şi şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se află ”Johnny chante Hallyday” (1965), ”Derrière l’amour” (1976), ”Lorada” (1995), ”Sang pour sang” (1999), ”Le Coeur des hommes” (2007) şi ”Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”. A lansat şi două albume live, ”On Stage” (2013) şi ”Born Rocker Tour” (2014).

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă

A murit Johnny Hallyday

Vedeta rock franceză Johnny Hallyday a încetat din viaţă, miercuri dimineață, la vârsta de 74 de ani.