Klaus Iohannis a discutat cu liderii europeni despre energie, Ucraina și situația economică, în pregătirea summitului de la Praga

Data publicării:
iohannis
Foto: Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi un grup de lideri europeni în pregătirea reuniunilor ce vor avea loc joi şi vineri la Praga.

„În pregătirea summiturilor care vor avea loc la Praga, am avut astăzi discuţii cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, şi prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, cu privire la reuniunea Comunităţii politice europene şi principalele subiecte ale reuniunii informale a Consiliului European: Ucraina, energie, securitate şi situaţia economică”, a scris şeful statului, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderii Uniunii Europene şi omologii de pe continent se vor întâlni joi şi vineri la Praga pentru a discuta răspunsurile la consecinţele dramatice ale războiului din Ucraina, a anunţat Charles Michel, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Capitala Cehiei va găzdui prima reuniune a Comunităţii politice europene şi o reuniune informală a Consiliului European.

„Am convenit să lansăm Comunitatea politică europeană cu scopul de a reuni ţările continentului”, a subliniat preşedintele Consiliului European. Au fost invitaţi lideri din 17 ţări europene - Marea Britanie, Turcia, cele şase ţări din Balcanii de Vest, Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Armenia şi Azerbaidjan.

„Ambiţia este de a reuni liderii pe picior de egalitate şi de a stimula dialogul politic şi cooperarea pe probleme de interes comun astfel încât împreună să lucrăm pentru a consolida securitatea, stabilitatea şi prosperitatea Europei în ansamblu”, a punctat Charles Michel.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri