Ministrul britanic al Apărării, ironic după ce Germania a trimis Ucrainei căști în loc de arme: Nu judecăm, trimitem noi

Data actualizării: Data publicării:
Ben Wallace face declarații.
Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. Foto: Profimedia

Marea Britanie nu judecă ţările care au ales să nu aprovizioneze Ucraina cu arme letale, a afirmat miercuri ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, în cursul unei vizite la Berlin, transmite Reuters.

În timp ce SUA şi Marea Britanie au început să trimită arme Ucrainei, Germania a exclus să trimită arme letale din raţiuni istorice şi a afirmat că va livra căşti militare şi un spital de campanie, aminteşte Reuters.

Întrebat, la o conferinţă de presă alături de omologul său german, Christine Lambrecht, dacă în opinia sa Germania face suficient pentru a descuraja o invazie rusă în Ucraina, Wallace a replicat că „avantajul de a fi în NATO este că sunt 30 de aliaţi, aşa că toţi putem ajuta Ucraina în propriul fel”.

Citiți și:
Un nou transport cu echipament militar american a ajuns la Kiev. Ce armament a primit până acum Ucraina

„Evident, Marea Britanie a fost de părere că ucrainenii au nevoie de un ajutor letal cu caracter defensiv tactic. Însă nu emitem judecăţi în legătură cu alte ţări”, a subliniat ministrul britanic al apărării, potrivit sursei citate de Agerpres.

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a atenţionat mai devreme miercuri împotriva unei scindări a puterilor occidentale din cauza disputei privind livrările de arme către Ucraina, pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia asupra crizei ucrainene, a consemnat dpa. Ea a adăugat că este important ca puterile occidentale să reziste „tuturor tentativelor din exterior de a ne diviza”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri