Președintele polonez Andrzej Duda și-a numit fiica consilier. Kinga Duda este asemănată acum cu Ivanka Trump

Data publicării:
Presidential elections in Poland
Kinga Duda (centru) și Andrzej Duda, la aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din Polonia. Foto: Agerpres / EPA / LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi-a numit fiica de 25 de ani în funcţia de consilier fără plată al şefului statului, informează dpa, preluată de Agerpres. Criticii săi compară situația cu Statele Unite, unde președintele Donlad Trump și-a luat, de asemenea, fiica pe post de consilier.

Kinga Duda, fiica președintelui polonez, a fost numită consilier în august, potrivit site-ului oficial al preşedinţiei, deşi la vremea respectivă nu a fost făcută nicio declaraţie oficială în acest sens. Informaţia a fost dezvăluită în premieră de jurnalistul Krzysztof Berenda de la postul de radio RMF într-un tweet miercuri seara.

Kinga Duda, de profesie avocat, nu va fi remunerată pentru funcţia sa, a subliniat preşedintele polonez într-un tweet miercuri seara.

Ştirea a provocat critici şi acuzaţii de nepotism din partea comentatorilor politici. Unii dintre ei au evocat apariţia unei "Ivanka Trump în variantă poloneză", referindu-se la fiica preşedintelui SUA, consilieră a lui Donald Trump din 2017.

Kinga Duda a ajuns pe prima pagină a ziarelor poloneze la mijlocul lunii iulie, când Andrzej Duda a fost reales preşedinte pentru un al doilea mandat de cinci ani.

În toiul nopţii, când s-au anunţat rezultatele scrutinului, ea a lansat un mesaj conciliant către naţiune, afirmând că "oricine merită respect" şi "nimeni nu merită să fie obiect al urii", indiferent de "culoarea pielii, opiniile noastre, pe cine susţinem şi pe cine iubim".

Oponenţii politici ai preşedintelui au remarcat atunci că aceste afirmaţii contrastează puternic cu ceea ce mulţi au considerat a fi mesaje homofobe transmise de Andrzej Duda în timpul campaniei electorale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri