Prințesa Sofia a Suediei a născut 

Data publicării:
GettyImages-511282696 1 1

Foto: Gulliver/ Getty Images  

Prințesa Sofia a născut un copil sănătos la 19 aprilie, la ora 18.25 (16.25 GMT) la spitalul din Danderyd", potrivit unui comunicat al casei regale.

Bebelușul este al cincilea nepot al cuplului regal din Suedia.

Carl Philip, duce de Varmland, în vârstă de 36 de ani, este al doilea copil al regelui Carl Gustaf al XVI-lea și al reginei Silvia. El este al treilea în ordinea succesiunii la tron, după prințesa moștenitoare Victoria.

Sofia Hellqvist, de 31 de ani, a pozat cu sânii goi la vârsta de 20 de ani cu un boa constrictor pentru o revistă masculină, imagini pe care presa suedeză le-a publicat atunci când a fost anunțată logodna cuplului, în iunie 2014.

Trecutul prințesei Sofia, care este foarte iubită de suedezi, nu a suscitat totuși vreo controversă majoră, notează AFP.

În 2005, ea s-a mutat la New York, unde a făcut studii de contabilitate. Apoi a fost instructoare de yoga și chelneriță, înainte de a reveni în Suedia.

Sofia Hellqvist a condus un ONG pentru copiii defavorizați din Africa de Sud, pe care l-a înființat în 2010 după ce a lucrat ca voluntară în mai multe țări africane.

Ea a renunțat la această activitate pentru a se concentra asupra rolului de prințesă după ce s-a căsătorit cu Carl Philip în iunie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri