Galerie Foto Un mort şi doi răniți într-un atac cu cuțitul, la Paris. Atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar”

Data actualizării: Data publicării:
atac la paris
Un german a fost ucis şi două persoane au fost rănite sâmbătă seara la Paris. FOTO: Profimedia Images

Un german a fost ucis şi două persoane au fost rănite sâmbătă seara la Paris, într-un atac cu cuţitul şi ciocanul, în apropiere de Turnul Eiffel, unde presupusul autor, un francez cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie şi judiciare, notează AFP, citată de Agerpres.

Un german a fost ucis şi două persoane au fost rănite sâmbătă seara la Paris. FOTO: Profimedia Images
Un german a fost ucis şi două persoane au fost rănite sâmbătă seara la Paris. FOTO: Profimedia Images

Justiţia franceză a deschis o anchetă pentru asasinat şi tentativă de asasinat.

Agresorul este un francez

Agresorul, un francez născut în 1997, a înjunghiat mortal un bărbat de naţionalitate germană născut în 1999 şi a rănit alţi doi la câteva sute de metri de Turnul Eiffel. El a fost arestat şi plasat în custodia poliţiei în cadrul anchetei încredinţate brigăzii penale din Paris, a precizat Parchetul din Paris.

În vârstă de peste douăzeci de ani, presupusul autor, cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a strigat „Allahu Akbar” în momentul faptelor, potrivit unei surse din poliţie.

El fusese deja condamnat la patru ani de închisoare în 2016, a declarat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, care a ţinut un briefing de presă la faţa locului.

Victima decedată este un turist german, potrivit ministrului Darmanin. Cei doi răniţi sunt un francez, în vârstă de aproximativ şaizeci de ani, şi un turist străin, a cărui naţionalitate nu a fost precizată, care a fost rănit cu un ciocan, a adăugat el.

Premierul francez: „Nu vom ceda terorismului”

„Nu vom ceda în faţa terorismului. Gândurile mele sunt alături de victimă, de răniţi şi cei dragi. Salut curajul şi profesionalismul forţelor noastre de ordine şi al serviciilor noastre de prim ajutor mobilizate”, a reacţionat premierul francez, Elisabeth Borne.

Joseph S., 37 de ani, un manager de supermarket, a asistat la scenă dintr-un bar. A auzit ţipete şi oameni strigând după „ajutor” şi alergând în stânga şi în dreapta. El a povestit despre un bărbat „cu un ciocan în mână”, care ataca un bărbat căzut la pământ. Tot potrivit acestui martor, în „5-10 minute” a sosit poliţia.

„Parisul este în doliu după acest atac teribil. Mulţumim forţelor noastre de securitate şi de salvare pentru intervenţia lor rapidă şi decisivă”, a postat pe X ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri