Sari la conținut

VIDEO. Incendiu puternic la cel mai mare depozit de armament din Ucraina. Mii de oameni evacuaţi

Mii de oameni au fost evacuaţi din localitatea Balakleia, din regiunea Harkov (nord-estul ţării), după ce un incendiu masiv a izbucnit în cel mai mare depozit de muniţie din ţară, relatează News.ro, precizând că martori au auzit explozii. Autorităţile au evocat un act de sabotaj.

Majoritatea populaţiei din Balakleia a fost evacuată, a confirmat Departamentul pentru Apărare Civilă a administraţiei locale pentru RIA Novosti.

`Primul val de evacuări s-a încheiat, majoritatea populaţiei a fost evacuată cu autobuze. Acum autobuzele se întorc pentru a evacua restul. Specialiştii merg din casă în casă pentru a verifica cine rămâne”, a anunţat administraţia.

La această oră nu există informaţii privind eventuale victime.

O zonă de securitate a fost stabilită pe rază de şapte kilometri în jurul depozitului, a declarat un procuror militar ucrainean citat de RIA Novosti.

Anatoli Matios, procurorul militar şef al ţării, a scris pe Facebook că, potrivit datelor preliminare, incendiul a fost provocat de un act de sabotaj la ora locală şi a României 3. Flăcările au distrus puncte de depozitare a rachetelor şi artileriei.

Autorităţile au demarat o anchetă, iar serviciile de pază la frontieră au intensificat controalele în sud-estul ţării, în urma incidentului.