Un chinez a fost arestat pentru o memă cu un câine care poartă caschetă de polițist

Data publicării:
china mema caine politist
Un bărbat din China a fost reținut timp de nouă zile după ce a trimis o memă într-o conversație de grup, care a fost considerată ofensatoare pentru poliție. Foto: CNN

Un bărbat din China a fost reținut timp de nouă zile după ce a trimis o memă într-o conversație de grup, care a fost considerată ofensatoare pentru poliție. "Insulta" acestuia a devenit virală pe rețelele sociale din China, relatează CNN. Mai mulți internauți au protestat împotriva pedepsei bărbatului, susținând că folosirea unei glume pe internet nu este un motiv pentru a fi ținut în arest.

Bărbatul, identificat doar după numele său de familie, Li, a trimis mema pe platforma chineză de socializare WeChat, într-o conversație pe un grup, în timp ce se plângea de restricțiile anti-Covid impuse de autoritățile locale.  Incidentul s-a petrecut la sfârșitul lunii trecute. 

China menține o politică fără compromisuri în ceea ce privește pandemia de Covid-19, iar pentru a reduce răspândirea virusului oficialii au impus în ultimele săptămâni noi restricții anti-Covid. 

Poliția din orașul Qingtongxia, din regiunea Ningxia, a postat pe rețelele sociale chineze o captură de ecran în care apărea mema bărbatului. Ulterior, postarea a fost ștearsă.

Icidentul a provocat consternare în China. Mulți au protestat împotriva pedepsei lui Li, susținând că folosirea unei glume pe internet nu este un motiv pentru a fi reținut de poliție. Potrivit publicației The Paper, Li a trimis o memă care înfățișează un câine cu o caschetă de polițist și care arată o insignă de poliție. 

Reținerea lui Li a avut loc după ce poliția locală a primit captura de la unul dintre membrii grupului în care bărbatul a postat mema. 

Oamenii legii au lansat o anchetă asupra grupului de chat, care avea peste 330 de membri. Aceștia au constatat că Li era "nemulțumit de măsurile de prevenire a Covid-19" și au decis să-l cheme la secția de poliție, acolo unde a fost interogat și ulterior reținut pentru nouă zile, drept pedeaapsă.

China, politică de "toleranţă zero" în privinţa Covid-19

"Poliția se află în prima linie în prevenirea și controlul pandemiei de Covid-19 și are menirea de a asigura siguranță pentru viața și sănătatea oamenilor”, se arată în motivarea oamenilor legii. 

Autorităţile chineze, care practică o politică de "toleranţă zero" în privinţa coronavirusului, au reacţionat rapid imediat ce numărul de cazuri de Covid-19 a început să crească, impunând restricţii şi organizând campanii de testare în masă în toate  zonele afectate.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri