Un deținut din SUA a ales scaunul electric în locul injecției letale. Ultimele cuvinte ale bărbatului

Data actualizării: Data publicării:
David Earl Miller

Un deținut condamnat la moarte din statul american Tennessee a ales să fie executat pe scaunul electric. El a refuzat injecția legală, spunând că aceasta l-ar face să sufere, scrie BBC News.

David Earl Miller, care a fost condamnat la moarte în urmă cu 36 de ani, este unul dintre cele mai recente cazuri de deținuți care încearcă să evite injecția letală, după ce mai multe execuții prin această metodă au mers prost.

Miller a fost declarat mort joi seara, la închisoarea de maximă securitate Riverbend, din Nashville. Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, ultimele cuvinte ale bărbatului au fost: „Mai bine decât să îți tot aștepți condamnarea la moarte”.

El fusese condamnat pentru uciderea unei femei de 23 de ani, care avea probleme mintale, în 1981.

Citiți și    Rețelele lui Dragnea. Cine este fostul dușman care i-a pus la picioare mafia din Justiție

Un alt deținut din Tennessee, Edmund Zagorski, a fost executat pe scaunul electric, luna trecută. În statul Tennessee, injecția letală este principala metodă de execuție a condamnaților la moarte. Însă deținuților care au comis faptele înainte de 1990 le este permis să aleagă scaunul electric, dacă nu vor să moară prin injecție letală.

Înainte de execuția lui Zagorski, scaunul electric nu mai fusese folosit din 2013.

Atât Miller, cât și Zagorski au invocat execuția deținutulii Billy Ray Irick, în august, care s-a făcut mov la față și a murit abia după 20 de minute de chin, din cauza unei injecții letale greșite.

Injecția pe bază de midazolam este o metodă controversată care, au argumentat avocații celor doi, duce la o moarte prelungită și foarte dureroasă. În luna septembrie, un medic a declarat în fața judecătorilor că deținutul Irick a simțit o durere comparabilă cu tortura, în timpul execuției.

În statul vecin Alabama, peste 50 de deținuți au ales să fie executați în camera de gazare, în loc să le fie administrată injecția letală.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri