Un neurolog de 101 ani, care încă lucrează, a dezvăluit cele 4 secrete ale sale pentru o viață lungă și fericită

Data actualizării: Data publicării:
batrani se tin de mana
Un neurolog de 101 ani, care încă lucrează, a dezvăluit cele 4 secrete ale sale pentru o viață lungă și fericită. Foto: Profimedia

Un neurolog care încă profesează la vârsta de 101 de ani și-a împărtășit secretele pentru o viață lungă și fericită – inclusiv să rămâi interesat de familie și să muncești și să rămâi productiv, relatează Business Insider.

Dr. Howard Tucker, care lucrează la câteva spitale și clinici din Cleveland, s-a născut pe 10 iulie 1922, în Ohio. Este căsătorit de 66 de ani cu soția sa, medic psihiatru, care i-a fost studentă la facultatea de medicină, și au împreună patru copii și 10 nepoți.

Tucker spune că longevitatea sa se daotorează în principal pasiunii sale pentru muncă și iubirii pentru familia sa, precum și stilului de viață: să faci totul cu moderație, să faci mișcare de câteva ori pe săptămână și să nu fumezi.

El mai spune, de asemenea, că genetica joacă probabil un rol în sănătatea sa cognitivă prelungită, adăugând că tatăl său conducea încă mașina, la vârsta de 95 de ani.

„Genetica este un bonus, dar nu mai mult”, a spus el la podccastul „The Mindbodygreen Podcast”.

Mai multe studii sugerează că obiceiurile sănătoase de zi cu zi ar putea prelungii viața oamenilor cu până la 20 de ani. Astfel de obiceiuri includ exercițiile fizice, somnul suficient, relațiile pozitive și consumul de alimente sănătoase.

Tucker crede că ceea ce este cunoscut sub numele de „biohacking” - luarea de suplimente alimentare și efectuarea de teste de sânge lunar, scanări RMN și colonoscopii, nu este răspunsul la o viață lungă, deoarece cercetarea medicală schimbă în mod constant ceea ce credem că este bun pentru noi.

„Medicii nu sunt infailibili”, a spus el, dând exemplul medicilor care recomandau fumatul pentru pierderea în greutate și „pentru a calma nervii” în anii ’30 și ’40.

Medicul de 101 de ani a dezvăluit cele 4 lucruri despre care crede că îl mențin în viață și sănătos:

Nu renunța cu totul la muncă

Tucker spune că își petrece cea mai mare parte a zilei lucrând. Dimineața merge la spital pentru a face vizite pacienților, iar după-amiaza lucrează la birou. Seara se întoarce acasă pentru a citi sau pentru a se uita la televizor cu soția sa – și cu un martini.

„Cred că pensionarea este inamicul longevității”, a spus el.

Tucker spune că este esențial să rămânem interesați de lumea noastră când înaintăm în vârstă, iar o activitate care îți face plăcere este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Voluntariatul poate servi aceluiași scop, spune el, deoarece te poate ajuta să-ți păstrzei interesul pentru lume și vitalitatea.

Păstrează-ți gândirea tinerească

Tucker păstrează o atitudine tinerească și își face mereu planuri care îl entuziasmează; de exemplu, vrea să facă drumeții în Alpi.

El a spus că are prieteni care se considerau bătrâni, deși au aceeași vârstă cu el, și au murit mai devreme.

„De fapt, cred că voi trăi pentru totdeauna. Știu că nu este o realitate, dar nu mă tem să mor”, a spus el.

Părinții lui și-au ales prieteni mai tineri decât ei și el păstrează tradiția.

„Am prieteni buni care au între 70 și 80 de ani și mă mențin tânăr”, a spus centenarul.

Fă mișcare

Pe lângă faptul că merge la muncă în fiecare zi, Tucker face și sport de câteva ori pe săptămână.

„Alergam afară, dar acum este prea greu pentru mine, așa că alerg pe banda de alergare. Fac 3-5 kilometri, de câteva ori pe săptămână,” spune el.

Iubește-ți familia și prietenii

Singurul lucru fără care Tucker spune că nu poate trăi este soția lui.

Pe lângă prietenii săi mai tineri, are și o familie numeroasă și spune că se interesează de ei și se bucură de viața de familie.

Tucker spune că ar trebui să renunțăm cu toții la ură, la tensiune și la a-i judeca pe ceilalți, pentru că acest lucru ne face nouă rău.

Medicul crede, de asemenea, că cheia relațiilor de dragoste este să faci compromisuri și să recunoști atunci când greșești.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri