Ursula von der Leyen: Acum să ne uităm la petrol. Trebuie să creștem din nou presiunea asupra lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
Ursula von der Leyen sutine declaratie de presa
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. FOTO: Profimedia Images

Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni Rusiei, probabil cu privire la gaz și petrol, a declarat miercuri șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"În acest moment critic al războiului, trebuie să creștem din nou presiunea asupra lui Putin", a spus von der Leyen în Parlamentul European, citată de CNN.

Declarațiile ei vin după ce în urmă cu o zi Uniunea Europeană a anunțat al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, printre care embargo pentru cărbunele rusesc, interzicerea navelor în porturile UE, sancțiuni pentru bănci.

"Acestea nu vor fi ultimele noastre sancțiuni. După cum am spus deja ieri, am interzis cărbunele, dar acum trebuie să ne uităm la petrol", a spus ea.

UE trebuie să analizeze, de asemenea, "veniturile pe care Rusia le obține din combustibilii fosili", a adăugat ea. "Sancţiunile noastre sunt pertinente, pentru că ele afectează Rusia mai puternic decât cuvintele noastre", a afirmat preşedinta Comisiei în plenul PE.

Ea a spus că peste 40 de state au adoptat sancţiuni până acum împotriva Rusiei şi că se aşteaptă ca celelalte ţări să nu obstrucţioneze aceste măsuri. "E crucial pentru China şi pentru restul lumii ca ea să aibă o poziţie privind războiul. În calitate de membru al Consiliului de Securitate, China are obligaţia să nu rămână neutră", a spus Von der Leyen.

De asemenea, ea a insistat asupra necesităţii diversificării resurselor. "SUA ne furnizează cel puţin 15 milioane de metri cubi de gaz lichefiat pentru a înlocui gazele din Rusia. De asemenea, ne propunem să avem 50 de milioane de metri cubi anual pentru a înlocui o treime din gazele care ne veneau din Rusia", a spus şefa executivului UE.

Charles Michel: "mai devreme sau mai târziu" vor fi necesare măsuri privind petrolul și chiar gazele

Remarcile ei au fost reluate de șeful Consiliului European, Charles Michel, într-un tweet de miercuri, spunând că „măsurile UE privind petrolul și chiar și gazele vor fi necesare mai devreme sau mai târziu”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Uniunea Europeană va trebui să instituie, "mai devreme sau mai târziu", noi sancţiuni asupra petrolului şi gazului rusesc, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a denunţat "crimele împotriva umanităţii" de la Bucha şi din "multe alte oraşe" din Ucraina.

"Cred că măsuri împotriva petrolului şi chiar a gazului vor fi necesare mai devreme sau mai târziu", a declarat înaltul oficial belgian în faţa eurodeputaţilor reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg.

"Astăzi, ne exprimăm indignarea faţă de crime împotriva umanităţii, împotriva civililor nevinovaţi de la Bucha şi din numeroase alte oraşe. O dovadă în plus a faptului că brutalitatea rusă împotriva poporului ucrainean nu are limite", a declarat Charles Michel.

"Nu este o operaţiune specială. Sunt crime de război", a adăugat el, reamintind că UE adună probe, "pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe responsabili".

Charles Michel a adresat în plenul PE un mesaj către soldaţii ruşi. "Dacă vreţi să nu fiţi parte a crimelor împotriva fraţilor voştri ucraineni, renunţaţi la luptă, depuneţi armele. Unii au sugerat să acordăm azil acestor soldaţi ruşi care nu mai pun în aplicare ordinele. Cred că este o idee bună", a spus Michel.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...