Sari la conținut

VIDEO. Ikea își cere scuze și retrage o reclamă controversată

O reclamă a retailerului de mobilă Ikea a creat numeroase controverse în China. Compania a fost acuzată de sexism, iar în urma scandalului, Ikea a retras clipul ofensator și a prezentat scuze, relatează revista Fortune.

Spotul de 30 de secunde înfățișa un cuplu, alături de fiica lor, la masă, în timp ce mama o ceartă pe fiica ei „pentru că nu a adus un iubit acasă”. „Dacă nu vii cu un bărbat data viitoare, să nu îmi mai spui mamă”, adaugă aceasta.

Câteva secunde mai târziu, la ușă apare un tânăr cu un buchet de flori în mână. Imediat, părinții scot vesela de la Ikea și dau o masă fastuoasă în cinstea iubitului fiicei lor.

Reclama nu a fost bine primită în China, unde subiectul femeilor singure este unul cât se poate de sensibil. Aici, femeile care nu se căsătoresc până la 27 de ani sunt considerate „resturi”, relatează BBC News, și se consideră că ele nu mai sunt dezirabile pentru niciun bărbat și vor rămâne singure toată viața.

În replică, Ikea și-a cerut scuze și a retras reclama. „Această reclamă a încercat să scoată în evidență cum Ikea îi poate ajuta pe oameni să transforme o sufragerie tipică într-un loc pentru a celebra un eveniment. Scopul era să îi încurajăm pe clienții noștri să sărbătorească micile momente din viață”, transmite un comunicat al companiei suedeze.

Pe aceeași temă