Video&Foto "Fabrică" de canabis descoperită în două hale din Capitală. Peste 100 de plante și zeci de kilograme de droguri, confiscate

Data actualizării: Data publicării:
colaj cultura canabis
În spatele zidurilor, polițiștii au descoperit o adevărată fabrică de canabis. Sursa foto: colaj foto DIICOT

Un bărbat a fost reținut 24 de ore, după ce a fost prins, în flagrant, în două hale pe care le transformase într-o adevărată "fabrică" de canabis. La percheziții, polițiștii au descoperit 131 de plante și 61 de kilograme de droguri, dar și instalațiile necesare pentru creșterea și procesarea plantelor.

Flagrantul a avut loc miercuri, în Capitală. Mascații au descins la adresa despre care aveau informații că ar aparține unui traficant de droguri.

"Din cercetări a reieșit că bănuitul ar fi înfiinţat și întreținut, în două hale, situate în București, o cultură indoor de cannabis, în scopul recoltării și comercializării ulterioare, către consumatori", se arată în comunicatul Poliției Române.

În incinta celor două hale, oamenii legii au descoperit o adevărată fabrică de canabis: culturile propriu-zise, dar și instalațiile necesare pentru creșterea și procesarea plantelor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"În urma percheziției efectuate a fost identificată și ridicată cantitatea de peste 61 de kilograme canabis și 131 plante de canabis, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii: instalație electrică cu lămpi neon de mare capacitate, legate în sistem cu transformatoarele aferente, filtre de aer de mare capacitate prevăzute cu ventilator, ventilatoare de perete și cu picior, cinci aparate de aer condiționat portabile, două dezumidificatoare portabile, un panou electric format din siguranțe și prize, cabluri electrice , o pompă de stropit și o pompă de apă, sistem de irigare aflat în funcțiune, conectat la sistemul de alimentare cu apă", au transmis reprezentanții DIICOT.

De asemenea, spun anchetatorii, cele două hale erau dotate și cu echipamentul necesar uscării, preparării și porționării drogului de risc: grătare din material textil pentru uscarea plantelor, cântar, tocător și aparat de vidat.

Cultură indoor de canabis descoperită în Capitală. Sursa foto: DIICOT
Cultură indoor de canabis descoperită în Capitală. Sursa foto: DIICOT

Bărbatul care gestiona activitatea fabricii ilegale a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentant Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri