O autospecială SMURD în misiune a accidentat grav un biciclist, în județul Cluj. Echipajul i-a acordat victimei primul ajutor

Data publicării:
ambulanta smurd si saj intervin la un accident rutier
Un echipaj SMURD în misiune a lovit un biciclist, într-o comună din Cluj. Bărbatul rănit a fost preluat de o Ambulanță

O autospecială SMURD în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite, a accidentat grav un biciclist, într-o comună din Cluj. Echipajul se îndrepta spre un caz medical când a avut loc accidentul. În urma impactului, biciclistul de 77 de ani a ajuns la spital cu multiple traumatisme. A fost operat, iar acum starea lui este stabilă, anunță IPJ Cluj.

Accidentul a avut loc luni, în jurul prânzului, pe drumul principal din localitatea Aghireșu Fabrici, județul Cluj. Biciclistul, un bărbat de 77 de ani din comună, circula pe marginea drumului. Din cauza vitezei, autospeciala SMURD aflată în misiune, cu semnalele acustice și luminoase ponite, nu a mai putut să îl evite. 

"În jurul orei 11:44, echipajul SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Aghireșu a fost implicat într-un accident rutier. Mai exact, în timp ce se deplasa spre un caz medical, având semnalele acustice și luminoase pornite, ambulanța a accidentat un biciclist pe strada principală din localitatea Aghireșu Fabrici. Biciclistul în vârstă de 77 de ani a fost preluat de o ambulanță SAJ și transportat la spital.", anunță IPJ Cluj.

Până la sosirea ambulanței SAJ, paramedicii SMURD i-au acordat bărbatului primul ajutor calificat. În urma evaluărilor medicale, s-a constatat că acesta avea mai multe traumatisme. Ulterior, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, iar în prezent starea victimei este stabilă, transmit reprezentanții Poliției.

IPJ Cluj face cercetări cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul. Totodată, și Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj va deschide o anchetă.

Tot în județul Cluj, un alt echipaj medical a accident marți un bărbat din Turda, chiar pe trecerea de pietoni. Potrivit polițiștilor, șoferul Ambulanței a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri