Propunerea legislativă a USR de excludere a stufărişurilor din categoria pajiştilor a fost adoptată de Senat

Data publicării:
Plants specific to the wetlands (reeds) in the Neaslov Delta in Romania, very similar to the Danube Delta.
Foto: Profimedia Images

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă a USR de abrogare a unor prevederi din OUG 34/2013 prin care terenurile mlăştinoase şi stufărişurile au fost incluse în categoria pajiştilor.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 2 februarie, a fost citită de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu, care a condus şedinţa de luni a plenului.

USR i-a acuzat pe parlamentarii puterii că prin Legea 116/2023 care completează OUG 34/2013 "au transformat, din pix, luciul de apă din Delta Dunării în păşune şi astfel două firme apropiate de fiul lui Paul Stănescu (PSD) au cerut de la APIA subvenţii de 5 milioane de euro", scrie Agerpres.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, fiul lui Paul Stănescu urma să fie beneficiar al unor subvenţii date de APIA pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, declarând că a aflat din presă despre această situaţie. El a anunţat atunci că toate reclamaţiile care au venit la minister pe acest subiect au fost transmise Corpului de control al ministerului, care va face toate verificările, iar raportul final va fi făcut public.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri