2.0. Povestea unui imperiu născut într-un garaj

Data actualizării: Data publicării:
amazon

Se pare că marile poveşti de succes încep într-un garaj. Este locul în care şi-au găsit inspiraţia Walt Disney, Steve Jobs, fondatorii Google, dar și Jeff Bezos. Imperiul pe care îl conduce, Amazon, s-a născut într-un garaj din Washington, în urmă cu 23 de ani, iar acum a ajuns a doua cea mai valoroasă companie din lume. Povestea Amazon, duminică, de la ora 11:30, la emisiunea 2.0.

Povestea Amazon începe în 1994, când Jeff Bezos a decis să renunțe la cariera pe Wall Street și să se mute în Seattle, pentru a se dedica unui domeniu aflat la început de drum, internetul. Cu bani împrumutați de la părinți, antreprenorul a deschis într-un garaj amazon.com, prima librărie online din lume.

Octavian Palade - jurnalist tech: A beneficiat de o piaţă absolut enormă. A avut acest noroc, această inspiraţie a pieţei, după care a învăţat cum să se muleze pe tendinţe, cum să ţină pasul cu vremea şi cum să îşi ţină mereu utilizatorii cât mai fericiţi practic.

Alex Damian, content creator: Dacă am nevoie de un produs care să îmi reziste şi de original, nu o copie, pot să mă duc către zona Amazon.

Amazon a revoluționat felul în care oamenii își fac cumpărăturile și continuă să inoveze la acest capitol, prin tehnologie de ultimă generație. În anul 2016, a deschis Amazon Go, primul magazin fără caserii, în care clienții cumpără ce au nevoie pe baza unei aplicații și a inteligenței artificiale.

Alexandru Negrea, consultant social media: Asta-i partea care pentru un geek ca mine sună extraordinar, cum e şi butonul ăla pe care îl pui pe maşina de spălat şi pe care îl apeşi ca să îţi comanzi automat de pe Amazon detergent.

Cristian Florea, consultant social media: Mi se pare că este un pas foarte important în ceea ce înseamnă viitorul shoppingului.

Octavian Palade - jurnalist tech: Lumea intră, cumpărăturile sunt scanate automat şi conturile utilizatorilor de Amazon sunt taxate pe baza cumpărăturilor pe care le-au luat de la raft şi cu care au plecat acasă fără să mai interacţioneze cu altcineva.

Bogdan Miu, Digi FM: Te scanează tot timpul. Ce ai pus, ce ai scos, dacă te răzgândeşti, ţi le scoate. Nu ştiu dacă ar prinde în România. Românului îi place să aibă un coş mare. Plus că e şi interacţiunea cu doamna de la casă, mai schimbi două vorbe, cash, card, te întreabă, bonuri de masă.

Anul acesta, Amazon a anunțat deschiderea unui al doilea sediu, pe care a decis să îl împartă în două. Astfel, va putea angaja mai mulți oameni talentați, a spus Jeff Bezos. Campusurile vor fi construite în New York și Virginia, iar în jurul lor se va dezvolta o adevărată comunitate. Amazon a anunțat că va investi 5 miliarde de dolari în noile sedii, care vor oferi nu mai puțin de 50 de mii de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
Digi FM
De ce Monica Gabor nu a venit în România cu Irina Columbeanu, fiica ei. Sora ei, Ramona, a dat-o de gol...
Pro FM
Bebe Rexha, o nouă ieșire nervoasă, în timpul unui concert: „Nu te juca cu mine” Ce a scos-o din minți pe...
Film Now
Julia Roberts, fotografie inedită cu soțul ei, la aniversarea a 22 de ani de căsnicie. Fanii: „Dragostea...
Adevarul
Reacția Wizz Air, după ce zeci de români din Barcelona s-au trezit cu zborul spre casă anulat și nu au primit...
Newsweek
Berea fără alcool care te poate lăsa fără permis. Producătorul a retras-o imediat de la vânzare
Digi FM
Cât a fost darul la nunta lui Ianis Hagi. Iancu Guda, care a participat la eveniment, dezvăluiri neașteptate...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Johnny Depp are o nouă relație, la doi ani de la procesul intentat lui Amber Heard. Cine este femeia care l-a...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...