Amazon se lansează în domeniul vânzării de opere de artă

Data publicării:
AMAZON-395

Amazon va fi intermediar între cumpărători şi galeriile şi comercianţii de opere de artă prin intermediul platformei www.amazon.com/art, unde deja au fost scoase la vânzare peste 40.000 de lucrări.

Preţurile pentru o lucrare pe această platformă încep 10 dolari şi pot ajunge la câteva milioane de dolari pentru o operă a unui artist celebru.

Astfel, pictura "Fragment de Nymphéas", de Claude Monet, a fost scoasă la vânzare la preţul de 2,5 milioane de dolari, în timp ce o operă de Andy Warhol poate fi cumpărată la 1,45 milioane de dolari, iar un tablou de Norman Rockwell, la 4,85 milioane de dolari (cel mai mare preţ din această colecţie).

În momentul de faţă, Amazon colaborează cu peste 150 de galerii şi comercianţi de opere de artă din SUA, Canada, Marea Britanie şi Olanda.

Printre tablourile scoase la licitaţie pe noua platformă a Amazon se regăseşte şi lucrarea "Fără titlu" (1962) de Victor Brauner, care poate fi achiziţionată pentru 3.750 de dolari.

Lansat ca o simplă librărie online, retailerul Amazon şi-a dezvoltat foarte mult activitatea în ultimii ani.

Pe de altă parte, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat că va cumpăra în nume personal, pentru 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri