Sari la conținut

Google sărbătoreşte Ziua Pământului cu un logo special: Test de Ziua Pământului

 

Test de Ziua Pământului. Noul doodle include un glob pământesc care se roteşte şi diferite desene cu animale care se pot vedea în interiorul literelor cuvântului „Google”.

Test de Ziua Pământului. De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie un test în care pot afla răspunsul la întrebarea „Ce animal vă reprezintă?”.

PUTEȚI FACE TESTUL GOOGLE DE ZIUA PĂMÂNTULUI AICI 

Test de Ziua Pământului. În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Test de Ziua Pământului. Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri, scrie Mediafax.

Test de Ziua Pământului. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Test de Ziua Pământului. În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie - Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 192 de ţări.

Test de Ziua Pământului. În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.