Meta a început criptarea mesajelor și apelurilor pe Messenger și Facebook

Data actualizării: Data publicării:
ecranul unui telefon cu aplicatiile facebook messenger instagram si whastsapp cu logoul companiei meta pe fundal
Criptarea end-to-end a reprezentat un subiect de dispută între companii şi guverne. Foto: Profimedia Images

Compania Meta Platforms Inc. a anunţat că a început implementarea criptării end-to-end pentru toate conversaţiile şi apelurile personale realizate pe Messenger şi Facebook, transmite joi Reuters, preluat de Agerpres.

Funcţia de criptare end-to-end va fi disponibilă pentru utilizarea imediată, a declarat gigantul social media, însă este posibil să dureze ceva timp până când toate conturile Messenger vor fi actualizate cu această criptare end-to-end implicită.

Anterior, Messenger lăsa la opţiunea utilizatorilor activarea criptării end-to-end, care permite citirea unui mesaj doar de expeditor şi de destinatarii acestuia, însă odată cu această modificare mesajele vor fi criptate în mod implicit, a precizat Meta.

Meta, a cărei platformă WhatsApp criptează deja mesajele, a declarat că această măsură poate contribui la menţinerea siguranţei utilizatorilor în faţa hackerilor, şarlatanilor şi a altor infractori.

Criptarea end-to-end a reprezentat un subiect de dispută între companii şi guverne. În septembrie, Guvernul britanic a solicitat Meta să nu implementeze criptarea pe Instagram şi Facebook Messenger fără măsuri de siguranţă în vederea protejării copiilor de abuzurile sexuale.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri