Sari la conținut
News Alert

Probleme masive de funcționare pentru Facebook, Instagram și Pokemon GO

Utilizatorii Facebook și Instagram, dar și cei care au dorit să joace Pokemon GO sâmbătă după-amiază, după ora 15:00, au constatat că cele două rețele de socializare, respectiv jocul nu funcționează. Problema a apărut nu numai în România, ci este semnalată la nivel global.

ACTUALIZARE 17:30 Problema pare să fi fost remediată. Rețeaua Facebook funcționează din nou.


Utilizatorii care nu erau logați nu au mai putut accesa rețeaua de socializare, iar cei care erau deja logați în momentul în care a apărut problema nu au mai putut posta, nu au putut updata statusurile și nici primi mesaje. 

Problema pare să fi fost generală, din punct de vedere geografic, raportări de disfuncționalitate existând atât în Europa, cât și în Asia și  Statele Unite.

Unii utilizatori au spus că au putut folosi un timp rețeaua de socializare de pe telefoanele mobile, dar au întâmpinat problema dacă au folosit browser-ul Chrome de pe desktop-uri.

Deocamdată nu se știe de ce natură este această disfuncționalitate - eroare tehnică sau atac informatic. Unii utilizatori au primit mesajul că Facebook este în revizie tehnică.

Ca de obicei în astfel de situații, cei care au cont și pe Twitter s-au îndreptat către această rețea socială pentru a se plânge că nu merg celelalte rețele, prilej de a se face glume și ironii.

„Dacă tot nu funcționează Facebook și Instagram, am vorbit cu familia mea. Par să fie oameni de treabă”, notează un mucalit.