Sari la conținut

Adidas lansează un model de pantofi sport biodegradabili

Adidas lansează un nou model de pantofi sport fabricați dintr-un material care imită foarte bine pânza de păianjen. Materialul este mai ușor decât celelalte materiale sintetice pe care compania le folosea până în prezent, este mult mai rezistent, dar ceea ce contează și mai mult - este 100% biodegradabil.

img_0030

Foto: TechCrunch

Nu este prima dată când cei de la Adidas se gândesc să crească vânzările, dar în același timp să facă și un bine societății. Adidașii Parley Shoes, apăruți tot în gama celor de la Adidas, sunt 95% fabricați din plasticul reciclat din Ocean. Doar 7.000 de modele Parley Shoes au apărut pe piață anul acesta, urmând ca anul viitor să ofere spre vânzare mai multe exemplare.

Mergând dincolo de ideea de a folosi un material creat de om, care poate ajunge înapoi în pământ, cei de la Adidas vor să crească nivelul de rezistentă al încălțărilor.

„Ne-am gândit că trebuie să venim cu ceva nou, iar acest ceva, să aibă un puternic impact asupra lumii” a declarat directorul executiv în cadrul coferinței care a avut loc la Parson School of Design din Manhattan.

Materialul este inspirat dintr-o pânză de păianjen. Firul materialului este creat folosind surse naturale din carbon, care sunt fermentate și transformate într-o pulbere albă. Acest fir a fost deja folosit în medicină și în produsele cosmetice.

Foto: TechCrunch

Materialul 100% biodegradabil este și vegan, spre deosebire de alte materiale folosite în confecționarea încălțămintei, spre exemplu, pielea. Atunci când atingi materialul inovativ, este greu să faci diferența între acesta și fibrele sintetice. Modelul este confecționat pentru alergare, te ajută să te deplasezi cu ușurință, iar structura poroasă lasă piciorul să respire mult mai ușor.

Noul model va fi disponibil în 2017. Pentru moment nu se știe nimic despre prețul acestora, dar poate va avea loc o lansare similară cu cea pe care Adidas a avut-o cu modelul Parley, oferind modelul în ediție limitată, la un preț mare, iar ulterior să ofere spre vânzare un număr mare de exemplare.