VIDEO Imagini rare cu un râs care traversează înot Lacul Bicaz

Data actualizării: Data publicării:
ras lacul bicaz
Un râs traversează Lacul Bicaz. Foto: captură video Ziar Pitara Neamt/ Facebook

Imagini cu un râs care traversează înot Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz au devenit virale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile transmise de un cititor pentru Ziar Piatra Neamț arată cum mamiferul, care este foarte rar întâlnit de către om în sălbăticie, ajunge la mal și fuge în pădure.

Potrivit WWF, râsul este al treilea mare prădător al Europei, după urs și lup. Are un trunchi scurt, picioare lungi și labe foarte bine dezvoltate, cu care aleargă foarte eficient prin zăpadă. Smocurile din vârfurile urechilor îi conferă aspectul său atât de cunoscut. Felina are văzul și auzul extrem de fine, fiind capabilă să detecteze o pradă mică în zăpadă de la zeci de metri distanță.

Râsul este un carnivor extrem de discret, care trăiește izolat și se ferește de contactul cu oamenii. Apare de-a lungul lanțurilor muntoase din sud-estul și centrul Europei, dar și din nordul sau estul continentului, până în pădurile boreale ale Rusiei, apoi Centrul Asiei și platoul Tibetan. În Europa trăiesc circa 9.000 – 10.000 de râși, , iar dintre aceștia, circa 1.200 – 1.500 de indivizi trăiesc în pădurile de pe teritoriul României, figurând pe lista animalelor strict protejate.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri