Galerie Foto Noi imagini spectaculoase de pe Marte, surprinse de roverul Curiosity

Data publicării:
rover marte
Imagini surprinse de roverul Curiosity, pe Marte. Foto: NASA

Roverul Curiosity, trimis de NASA în 2012 pe Marte, a trimis noi imagini spectaculoase de pe Planeta Roșie. Acestea au fost realizate cu cele trei camere cu care este dotat roverul. 

„Astăzi Curiosity face un pic din toate: culege mostre, le analizează și se deplasează pe suprafața planetei”, au scris, miercuri, cercetătorii de la NASA.

„Când am început să planificăm misiunea în această dimineață, am avut o priveliște frumoasă asupra micuței margini din fața noastră, numită „The Prow”, care arată niște straturi uimitoare”, au mai scris aceștia.

Roverul american Curiosity a ajuns pe orbita planetei Marte în august 2012. Încă activ pe Marte, roverul a demonstrat că planeta a fost propice vieţii microbiene într-un trecut îndepărtat şi ar fi putut, la un moment dat, sa întrunească condiţiile necesare dezvoltării vieţii.

Imagini surprinse de roverul Curiosity, pe Marte. Foto: NASA
Imagini surprinse de roverul Curiosity, pe Marte. Foto: NASA

Curiosity a trecut prin multe pe Marte din momentul în care roţile sale au atins bazinul Craterului Gale, cu diametrul de 154 de kilometri. Misiunea sa este de a studia dacă pe Marte a existat apă, substanţe organice şi surse de energie care ar fi putut să facă posibilă apariţia vieţii microbiene în urmă cu miliarde de ani.

De la asolizare, roverul a parcurs zeci de kilometri pe Marte, a excavat mostre de rocă şi de sol şi le-a oferit oamenilor de ştiinţă date care au confirmat ipoteza că în urmă cu miliarde de ani Marte era o planetă primitoare pentru viaţă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri