Bucureştiul rămâne singura capitală europeană fără patinoar pentru competiţii

Data publicării:
patinoar

Bucureștiul se pregătește să intre în noul an tot cu eticheta de singura capitală europeană fără patinoar pentru competiții. Modernizarea arenei „Mihail Flamoropol" pentru care Primăria cheltuie 23 de milioane de euro este blocată de șase luni. Complexul trebuia să fie gata zilele acestea. La șapte ani de când patinatorii și hocheiștii alunecau ultima oară pe gheața fostului patinoar, municipalitatea habar nu are însă când va fi inagurat cel nou.

Lucrările de refacere ale patinoarului din Capitală au început în 2017, iar constructorul trebuia să predea arena la sfârșitul acestui an. Constructorul nu mai există însă. Primăria a rupt contractul în vară din cauza întârzierilor și nu s-a mai întâmplat nimic.

Jumătate de an mai târziu, lacătul este pus în continuare pe acest proiect. Până acum, a fost turnată fundația și au fost înălțați pilonii de susținere pentru acoperișul pietonal.

Primăria se lăuda însă cu un complex care include patinoar ultramodern, centru sportiv și de agrement pentru bucureșteni, cu sală de baschet, bazin de înot și săli de fitness. Acoperișul ar urma să fie pietonal și completat cu o parcare de 100 de locuri.

Promisiunile au lăsat sportul în aer 

„Am depus candidatura pentru a organiza Campionatul Mondial divizia 1, seniori , dar din păcate, din cauza patinoarului care nu e gata nici 30 %, nu ni s-a alocat”, a declarat Alexandru Hălăucă, de la Federația de Hochei pe Gheață.

Pentru că nu au mai avut unde să se antreneze, mulți copiii au renunțat la visul de campioni ai gheții.

Înainte de a fi închis patinoarul, aveam peste 500 de copiii, chiar aprope de 1.000 care practicau acest sport, la nivel de 8-10 ani. La ora actuală, dacă mai avem vreo 300!”, spune Alexandru Hălăucă.

Din 2012, când singurul patinoar public de dimensiuni olimpice din Bucuresti a fost închis, patinatorii de performanță din oraș s-au antrenat mulți ani într-un mall din Capitală, iar echipele locale de hochei au fost nevoite să bată sute de kilometri pentru a se antrena și juca, în Harghita sau Brașov. Acum trei ani, ei au fost directionați spre patinoarul din Otopeni, construit de omul de afaceri Ion Țiriac din banii lui. Cum arena ar putea fi demolată ca să facă loc liniei de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul „Henri Coanda”, patinatorii și hocheiștii din Capitală ar putea să se întoarcă tot la malluri.

Este primordial să ai o bază sportivă unde să te poți antrena adecvat și în condiții cât mai apropiate de cele de concurs”, spune fostul patinator Cornel Gheorghe, reprezentant al Federației Române de Patinaj.

Sportivii nu au nici măcar motiv să spere. Primăria nu știe când va continua lucrările abandonate la patinoarul din București.

Editor web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri