Sari la conținut

Ion Ţiriac, despre Simona Halep: Probabil este pregătită să câştige un turneu de Grand Slam

„Probabil că Halep este pregătită să câştige un Grand Slam. Nu ştiu dacă acum, poate e prea devreme, însă ar trebui să aibă pe lângă ea pe cineva care să ştie mai mult tenis decât ea şi să o aşeze fără să îşi schimbe poziţia din teren atunci când situaţia devine grea”, a spus Ţiriac, prezent, joi, la un eveniment organizat cu ocazia semnării unui parteneriat între Federaţia Română de Tenis, Federaţia Română de Nataţie şi Petatlon Modern şi Fundaţia Olimpică Română cu Mercedes-Benz România.

El a adăugat că jucătoarea română a făcut progrese importante de la ultimul meci al acesteia pe care l-a văzut.

„Ieri am văzut-o pe Halep. Nu o mai văzusem din luna mai cred, parcă de la semifinala cu Serena. Halep a făcut un pas enorm înainte. Se aşează mult mai bine în terenul de tenis. Cum se aşează acum îi permite să lovească mult mai repede mingea. Apoi, mingea ei revine la adversară cu o jumătate de secundă mai repede pentru că stă mult mai aproape de linia de fund sau chiar înăuntru. Şi pentru această raţiune îşi pune în dificultate orice adversară”, a menţionat fostul tenisman.

Ţiriac consideră că Simona Halep compensează dezavantajul staturii prin lovirea cu rapiditate a mingii.

„Agresivitatea nu poţi să o cuantifici în tenis. Agresivitate înseamnă că dai mai tare? Nu e necesar. Halep nu este nici Serena şi nici Venus şi nici Şarapova. Este Halep. Iar ca să compenseze cei 20 de centimetri pe care îi au celelalte în plus ea stă mai aproape, loveşte mingea mai repede şi poate să judece punctul mai bine. Tare mi-ar fi drag să o văd pe Halep cu cineva mai zdravăn decât adversara de aseară (n.r. - Casey Dellacqua) dacă îşi menţine teritoriul. Pentru că asta e vital. Din când în când mai uită şi rămâne unul-doi metri în spate şi atunci imediat pierde punctul, e matematică treaba”, a explicat Ion Ţiriac.