Petrolul a câștigat Cupa României, după 1-0 cu CFR

Data publicării:
5743371-Mediafax Foto-Laurentiu Mich

Lupii galbeni” au fost susținuți de un număr impresionant de suporteri pe Arena Națională. Nu mai puțin de 35.000 de ploieșteni au fost prezenți la partidă, stabilind, cu această ocazie, și un record. Este cel mai mare număr de suporteri la un meci în deplasare al vreunei echipe din România. Vechiul record aparţinuse celor de la Universitatea Craiova, care tot la un meci de Cupă, tot în Bucureşti, pe Stadionul Naţional, a strâns 20.000-25.000 de olteni, în 1998, la finala cu Rapid.

Petrolul a ajutat-o pe Astra Giurgiu, fosta concitadină, să meargă în cupele europene. Giurgiuvenii vor accede în Europa League de pe locul patru. CFR-ul ratează Europa în sezonul viitor.

Echipele de start:

Petrolul: Hamutovski - Alcenat, Hoban, Manasse, Guilherme - Mustivar, Mojica - Boudjemaa, Hamza, Grozav - Bokila

Rezerve: I. Oprea, Neag, Renan, Grecu, Achim, Romario Pires, Vl. Morar

CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora - Mureşan, B. Sare - Rui Pedro, Diogo Valente, Deac - Maah

Rezerve: Stăncioiu, Sepsi, Kapetanos, Hora, Rada, Muniru, Weldon

Avancronica meciului

Petrolul a avut un sezon excelent. A reuşit să termine campionatul pe podium, cea mai bună clasare de după Revoluţie, iar astăzi se luptă şi pentru primul trofeu după 18 ani - Cupa României Timişoreana. Cosmin Contra se aşteaptă la o replică pe măsură din partea fostei campioane.

„Întâlnim o formație foarte experimentată în această competiție, cu un lot care a fost creat pentru a juca în Liga Campionilor. CFR are jucători în orice compartiment care pot să facă diferența”, a spus Cosmin Contra, antrenorul Petrolului.

De cealaltă parte, CFR Cluj a încheiat Liga I pe locul nouă, deşi în startul sezonului anunţa că ţinteşte al doilea titlu la rând. Ardelenii au luat trei din ultimele cinci Cupe puse în joc şi n-au pierdut niciodată finala.

„Am venit la București să câștigăm Cupa, știți foarte bine că ăsta este biletul nostru pentru Europa”, a declarat tehnicianul ardelenilor, Eugen Trică.

Petrolul are absenţe importante pentru partida din această seară. Francezul Sauvadet, Lucian Marinescu, Marian Cristescu, Geraldo, dar şi portarul Mircea Bornescu nu pot evolua în finala Cupei României Timişoreana.

Partida va fi arbitrată la centru de Cristi Balaj, ajutat de asistenții Aurel Oniţa şi Valentin Avram. Alexandru Tudor şi Istvan Kovacs sunt cei doi arbitri adiţionali.

Lupii galbeni” au invadat Capitala

Suporterii ploieşteni au venit cu miile ca să îşi vadă echipa favorită în finala Cupei României, unde Petrolul Ploieşti întâlneşte CFR Cluj.

Fanii prahoveni vor domina net duelul celor două galerii. Aproximativ 20.000 de suporteri ai Petrolului vor fi prezenți pe Arena Națională. Aproape 5.000 dintre ei au venit cu două trenuri puse la dispoziția acestora. Restul au ajuns în Capitală cu autocare sau cu mașinile personale.

CFR va avea un număr mult mai mic de susținători, aproximativ 300.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri