Simona Halep va fi numărul 7 WTA de luni. Egalează cea mai bună clasare a unei românce

Data publicării:
217333 217333 Simona Halep bucurie

ACTUALIZARE 18.30. Jucătoarea sârbă Jelena Jankovici a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-2, de liderul clasamentului WTA, americanca Serena Williams, astfel încât Simona Halep va ocupa începând de săptămâna viitoare locul 7 în ierarhia mondială, egalând astfel cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanţă deţinută de Irina Spîrlea din 1997.


Simona Halep a părăsit încă din primul tur competiția din această săptămână de la Dubai, însă turneul din Emirate i-a adus și o veste bună.

După disputarea partidelor de miercuri, cea mai bună jucătoare din România este sigură că de luni va urca pe cea mai înaltă poziție din carieră în clasamentul WTA.

În prezent pe locul 9, după cucerirea trofeului de la Doha, Simona va ocupa cel puțin poziția a 8-a, la una singură de cea mai bună performanță a unei sportive din țara noastră.

Acest lucru a fost posibil în urma înfrângerilor suferite de Sara Errani și Petra Kvitova, în optimile de la Dubai. Cele două jucătoare și-au disputat finala la ediția de anul trecut, iar învingătoare a fost cehoaica, scrie digisport.ro.

De această dată însă, Kvitova a fost învinsă surprinzător de Carla Suarez Navarro, care a reușit o revenire de senzație. Condusă cu 1-6 și 2-4, sportiva din Spania s-a impus cu 1-6, 6-4, 7-6 și a obținut abia cea de-a doua victorie din cele șapte partide disputate cu fosta învingătoare de la Wimbledon.

De asemenea, Errani a pierdut cu Sorana Cîrstea și nu va putea să o întreacă pe Simona la finalul turneului. Pentru a face acest lucru, italianca de pe locul 10 WTA trebuia să cucerească trofeul.

Astfel, Kvitova nu și-a putut apăra decât 55 din cele 470 de puncte câștigate în 2013, iar de luni va avea un total de 4295 de puncte, cu peste 100 mai puține decât Halep.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri