Carlos Alcaraz, campion la Wimbledon. Spaniolul l-a învins în finală pe Novak Djokovici în cinci seturi

Data actualizării: Data publicării:
Carlos Alcaraz cu pumnul strâns, pe iarba de la Wimbledon
Carlos Alcaraz, la câteva momente după punctul care i-a adus victoria la Wimbledon. Foto: Profimedia Images

Carlos Alcaraz (Spania, locul 1 ATP) a câștigat în premieră turneul de la Wimbledon. Tenismenul spaniol l-a învins în finală pe sârbul Novak Djokovici, în cinci seturi.

Novak Djokovici (numărul 2 în ierarhia ATP) cucerise ultimele patru Mari Șlemuri desfășurate pe iarbă.

Djokovici nu a mai pierdut de 10 ani un meci desfășurat pe Centre Court, arena centrală de la Wimbledon, conform BBC.

„Nu a fost o zi prea bună pentru mine, dar a fost una bună pentru Carlos”, a spus Novak Djokovici. „Felicitări lui Carlos și echipei sale. Ești capabil de un joc bun în situații dificile și meriți cu adevărat acest trofeu. Uimitor. Am crezut că voi avea probleme cu tine doar pe zgură și pe suprafață dură, nu și pe iarbă. Felicitări, e uimitor cum ai reușit să te adaptezi pe această suprafață”, a spus tenismenul sârb, la finalul meciului.

„M-am îndrăgostit de (jocul pe) iarbă chiar acum. E incredibil. Nu mă așteptam să joc la nivelul acesta într-un interval atât de scurt de timp. Am jucat doar patru turnee pe iarbă”, a spus Carlos Alcaraz.

Alcaraz l-a învins pe Djokovici în cinci seturi: 1-6 7-6 (8-6) 6-1 3-6 6-4.

Finala de la Wimbledon 2023 a durat patru ore și 46 de minute.

Spaniolul, în vârstă de 20 de ani, este cel mai tânăr campion de la Wimbledon, după Boris Becker (care a câștigat acest turneu în 1986, când avea 17 ani).

Carlos Alcaraz a pierdut un singur set decisiv într-un turneu de Grand Slam (8-1). Singurul eșec a venit în 2022, la Australian Open, în fața italianului Matteo Berrettini. De asemenea, conform digisport.ro, Novak Djokovic deține recordul de finale de Grand Slam câștigate în cinci seturi – 5 – la egalitate cu Bjorn Borg (în Era Open).

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri