FOTO. Dezastru la încheierea CM-2018. Un stadion nou construit a luat-o la vale după o ploaie puternică

Data actualizării: Data publicării:
drum surpat stadion 2 - varlamov

Nici nu s-au stins bine ecourile Cupei Mondiale organizate de Rusia, pentru care gazdele au primit felicitări, că o ploaie puternică a dezvăluit șubrezimea infrastructurii. Un blogger rus documentat scrie că un stadion nou construit pur și simplu a luat-o la vale...spre Volga.

Volgograd Arena, stadionul construit special pentru Campionatul Mondial de fotbal, a început să cedeze exact în ziua finalei, după o ploaie torenţială.

E adevărat, după ce timp de o lună cât a fost Cupa Mondială în Rusia, abia dacă s-a văzut ploaia, acum, timp de două ore, a plouat cât aproape într-o lună. Din acest motiv, drumul nou care ducea la complexul nou construit a fost distrus. Aleea pietonală adiacentă şi cea mai mare parte a pantelor din jurul stadionului s-au surpat și au alunecat în râul Volga.

Bloggerul Ilia Varlamov publică mai multe fotografii care arată proporțiile dezastrului (clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte):

Foto: Ilia Varlamov
Foto: Ilia Varlamov

Și nu doar exteriorul arenei a fost afectat puternic. Imagini din interiorul complexului arată că stadionul este inundat. Ţevile destinate drenajului au cedat sub presiune, aşa că apa a început să inunde incinta stadionului.

Ultimul meci pe Volgograd Arena a avut loc la 28 iunie, în grupe, între Japonia și Polonia. După încheierea CM-2018, stadionul urmează să fie dat unei echipe locale. Construit între 2015 şi 2018, stadionul din Volgograd ar fi costat aproximativ 350 de milioane de euro, conform estimărilor presei.

Bloggerul Ilia Varlamov, care e unul dintre cei mai cunoscuți din Rusia, susține că în urmă cu câteva zile ceva similar s-a petrecut și la Nijni Novgorod, unde a plouat torențial, și publică imagini luate de pe un cont local de socializare, Typical Nizhny Novgorod. Un drum nou construit a fost serios afectat de ape.

Potrivit unui filmuleț care circulă pe rețeaua de socializare Vkontakte, compania care a făcut drumul ar fi construit și stadionul pentru campionat din oraș, dar și o stație de metrou și ar avea datorii la toți furnizorii, precum și restanțe la salariile muncitorilor. Mai mult, directorul de la metrou responsabil cu lucrările de construcție a demisionat la cinci zile de la inaugurarea stației respective.

Un utilizator Vk din Nijni Novgorod posta la 7 iulie imagini cu un nor amenințător, cu comentariul „cade cerul”. Era, probabil, înainte de ploaia care a provocat apoi distrugeri drumului nou construit în oraș.  Ultimul meci la Nijni Novgorod a fost cu o zi înainte, la 6 iulie: sferturile de finală între Uruguay și Franța.

 

Și același utilizator al rețelei de socializare a surprins, sâmbătă,  o imagine cel puțin ciudată cu un nor care, într-o anumită lumină, părea o ciupercă atomică:

nor ciudat rusia - oleg semiakin
Foto: Oleg Șemiakin

În orice caz, autorităţile urmează să analizeze efectele şi să vadă ce lucrări de restaurare sunt necesare.

Bloggerul Ilia Varlamov a călătorit mult înainte de Campionat și a observat lucrările de construcție, atrăgând atenția încă de pe atunci că sunt de calitate proastă. Acum spune că fără îndoială autoritățile vor da vina pe ploaia puternică, dar se întreabă cum de alte lucrări și clădiri din jur, unele vechi de zeci de ani, nu au fost afectate.

Și când Rusia a organizat Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în 2014, Rusia a fost arătată cu degetul pentru infrastructura proastă și banii sifonați cu această ocazie.

Citiți și:  Imaginea virală a Cupei Mondiale. Ploaie torențială la Moscova, o singură umbrelă, pentru Vladimir Putin

Rusia a fost felicitată pentru organizare

Un succes total din punct de vedere al organizării, Cupa Mondială a fost un câştig uriaş de imagine pentru Rusia lui Vladimir Putin. Şeful de la Kremlin tocmai a primit felicitările preşedintelui FIFA în cadrul unei gale organizate cu o seară înaintea marii finale.

„Aceasta este faţa Rusiei, aceasta este faţa Rusiei pe care o iubim. Mulţumim în primul rând preşedintelui Putin pentru implicare, pentru dedicaţie, pentru pasiune. Fără dumneavoastră nu ar fi fost posibil, sunt sigur de asta. Aşa că vă mulţumim, felicitări, am făcut o treabă excelentă împreună”, a spus Gianni Infantino.

„Aşteptăm cu nerăbdare meciul care va da noul lider în fotbalul mondial. Dar în acelaşi timp suntem trişti fiindcă acest festival fotbalistic spectaculos, care ne-a dat atâtea momente fericite şi noi prieteni, este aproape de sfârşit. Rusia s-a pregătit pentru turneu cu atenţie şi responsabilitate şi suntem sincer fericiţi că a fost un succes care a reunit milioane de oameni în jurul fotbalului”, i-a răspuns liderul de la Kremlin.

Citiți și:  VIDEO&FOTO. Incidente violente în Franța, după victoria la CM 2018

Imaginile zilei. Bucurie și consolare în ploaie, după finala CM-2018 - GALERIE FOTO

CM-2018 Franța are al doilea titlu mondial din istorie. Croația pierde onorabil, după un meci al nervilor tari

FOTO&VIDEO. Finala CM-2018. Cum au trăit suporterii cel mai așteptat eveniment din lumea fotbalului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri