Ajax Amsterdam, pas uriaș către finala Champions League după meciul tur cu Tottenham Hotspur

Data actualizării: Data publicării:
Semifinala UEFA Champions League 2019, meciul tur cu Tottenham Hotspur este câștigat în deplasare de Ajax Amsterdam
Semifinala UEFA Champions League 2019, meciul tur cu Tottenham Hotspur este câștigat în deplasare de Ajax Amsterdam Foto: Guliver /Getty Images

Formaţia Ajax Amsterdam a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Tottenham Hotspur, în prima manşă a semifinalelor UEFA Champions League. Meciul retur va avea loc la 8 mai și va fi transmis pe Digi Sport 1 şi Digi 4k, de la ora 22:00. 

Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg
Donny van de Beek a înscris pentru Ajax Amsterdam unicul gol al partidei jucate în deplasare cu Tottenham Hotspur din meciul tur al semifinalei UEFA Champions League Foto: Guliver /Getty Images

Unicul gol al partidei dintre Tottenham și Ajax, din semifinalele UEFA Champions League, a fost marcat de Donny van de Beek, în minutul 15, de la limita ofsaidului.

Belgianul Jan Vertonghen s-a accidentat în minutul 39, fiind înlocuit cu Sissoko.

Meciul a fost arbitrat de spaniolul Antonio Mateu Lahoz, ajutat de conaţionalii săi Pau Cebrián Devís şi Roberto del Palomar.

Puştii lui Ajax continuă astfel să uimescă Europa. Au câştigat cu 1 la 0 pe terenul lui Tottenham şi sunt mari favoriţi la calificarea în finala UEFA Champions League. După ce van de Beek a deschis scorul, olandezii îşi puteau dubla avantajul după o supercombinaţie în careu. Van de Beek nu a mai găsit însă drumul spre gol. Dincolo, Llorente le-a dat emoţii oaspeţilor.

Antrenorul gazdelor, Pochettino, a primit apoi o lovitură dură. După absenţa lui Kane, l-a pierdut şi pe Vertonghen. Fundaşul belgian s-a accidentat şi a părăsit terenul. Chiar înaintea pauzei, Alderweireld a trecut pe lângă egalare. Cea mai mare ocazie a părţii secunde le-a aparţinut oamenilor lui Ten Hag. David Neres a nimerit bara. 

Victoria cu Tottenham prelungește o serie incredibilă a olandezilor. Ajax Amsterdam nu a pierdut niciodată în UEFA Champions League după ce a deschis scorul. Și așa s-a întâmplat și în prima manșă a semifinalei cu Tottenham. Olandezii au obținut o victorie la limită și au prima șansă pentru calificarea în finala Ligii Campionilor de pe 1 iunie, ce se va disputa pe stadionul celor de la Atletico Madrid, Wanda Metropolitano, scrie digisport.ro.

Aceasta a fost victoria cu numărul 41 obținută de Ajax Amsterdam în UEFA Champions League, după ce a deschis scorul. „Lăncierii” au obținut și 8 remize după ce au marcat primii în cea mai importantă competiție intercluburi.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri