Astăzi începe EURO 2019. România participă la turneul final de fotbal după 21 de ani

Data publicării:
romania-u21-antrenament-euro-2019-frf
România U21 a avut sâmbătă ultimul antrenament înainte de EURO 2019. Foto: frf.ro

Campionatul European de tineret (EURO U21) va începe duminică, două partide fiind programate la turneul final din Italia și San Marino. România U21 debutează marți, cu un meci împotriva Croației.

Primul meci de la Campionatul European se va disputa, duminică, de la ora 19:30, între Polonia și Belgia. Partida va fi arbitrată de românul Istvan Kovacs. În celălalt duel al serii, de la 22:00, se vor confrunta Italia și Spania. Toate partidele sunt transmise de TVR.

Grupa României la EURO 2019

România U21 revine la un turneu final după o pauză de 21 de ani. Naționala de tineret a fost repartizată în grupa C la Campionatul European, alături de Croația, Anglia și Franța.

Primul meci al echipei naționale conduse de Mirel Rădoi se va juca marți, de la ora 19:30, contra Croației, la Serravalle, în San Marino. Fiecare națională va juca câte trei meciuri în grupe, în sistem fiecare cu fiecare. Câștigătoarele celor trei grupe și ocupanta celui mai bun loc secund se vor califica în semifinale.

De altfel, Mirel Rădoi a anunțat că obiectivul pentru acest turneu final este calificarea în semifinale fie de pe primul loc în grupă, fie din postura celei mai bune poziții secunde. Selecționerul este încrezător după parcursul excelent al tinerilor jucători în preliminarii, care au terminat neînvinşi campania de calificare şi au primit doar patru goluri în 10 meciuri:

„E realist obiectivul, pentru că avem o generaţie bună, iar istoria ne obligă. Dacă ne prezentăm atât de rar, va trebui să facem lucruri măreţe. Să nu uităm că noi şi Anglia am avut cea mai bună apărare în campania de calificare. Ne putem gândi la o semifinală, fie de pe primul loc, fie de pe locul 2. Important e să mergem la Olimpiadă”, a declarat Mirel Rădoi, potrivit Mediafax.

Lotul României Under 21 la EURO 2019 

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21 din Italia şi San Marino:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Grupele EURO 2019

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Programul grupei C - meciurile României la EURO 2019

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri