Rezultatele echipelor românești în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League

Data publicării:
minge conference league
Rezultatele echipelor românești în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League

FCSB a terminat la egalitate cu FC Nordsjaelland în preliminariile Europa Conference League. Farul Constanţa a învins joi, pe teren propriu, scor 3-0, formaţia estonă Flora Tallinn, iar Sepsi OSK a încheiat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, meciul cu echipa kazahă Aktobe, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League.

La Ovidiu, Farul a deschis scorul în startul reprizei secunde, în minutul 48, când Budescu – aflat la primul meci în tricoul constănţenilor, i-a pasat lui Alibec, acesta a făcut o cursă şi a şutat din careu, la colţul lung pentru 1-0.

Tot Alibec a rămas omul periculos al Farului în următoarea perioadă, minutele 54 şi 60, pentru ca în minutul 80, acelaşi Alibec să profite de greşeala lui Lilander, şut din afara careului care a nimerit bara, balonul a revenit în teren, iar Budescu a înscris pentru 2-0.

Flora a ratat două ocazii în minutele de final, dar Farul merge în Estonia cu un avantaj de trei goluri pentru calificarea în play-off, pentru că Diogo Queiros a stabilit scorul final, în minutul 90+5.

FCSB şi echipa daneză FC Nordsjaelland au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe Stadionul Steaua din Capitală, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa Conference League la fotbal.

Vicecampioana României nu a obţinut nimic dintr-un meci în care a avut un om în plus mai bine de o jumătate de oră, dar în care nu a tras niciun şut pe poartă.

În faţa puternicei echipe daneze, roş-albaştrii au avut prima ocazie în min. 2, când Compagno a şutat peste poartă din unghi.

Oaspeţii au fost mult mai aproape de deschiderea scorului în min. 5, când Târnovanu a salvat golul la lovitura de cap a lui Frese, după cornerul lui Bocha.

Vicecampioana Danemarcei a mai avut două oportunităţi notabile în prima repriză, şuturi imprecise trimise de Nuamah (27) şi Diomande (33).

În repriza secundă, după ce burkinabezul Nagalo (59) a fost eliminat pentru fault la Octavian Popescu (a primit al doilea cartonaş galben), FCSB a controlat jocul, dar a fost lipsită de claritate în faţa porţii, renunţând la pivotul Compagno.

Deşi erau în inferioritate numerică, danezii au reuşit să îşi creeze două ocazii de gol, dar Târnovanu a prins şutul lui Villadsen (63), iar mingea expediată de Nuamah (68) din unghi a fost deviată în corner de acelaşi Târnovanu.

Olaru (71) a fost aproape să profite de o eroare a defensivei daneze, apoi Djokovic (72) a solicitat penalty, dar nu a primit nimic.

Nygren (73) a creat din nou pericol la poarta lui Târnovanu, însă şutul său din careu s-a dus peste ţintă.

Coman (76) a şutat peste poartă, în disperare de cauză, dar vizitatorii au fost mai periculoşi. Finlandezul Antman (85) a şutat, iar mingea a fost deviată periculos pentru buturile lui Târnovanu. În min. 90+3, Nygren a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar balonul a izbit transversala.

FCSB a avut ultima şansă de gol a meciului, dar Edjouma (90+5) a trimis cu capul peste poartă din unghi.

Manşa secundă se va juca în data de 17 august, la Farum.

Dacă va trece de FC Nordsjaelland, FCSB va juca în play-off cu echipa azeră Sabah sau cu Partizan Belgrad. FCSB ar juca prima partida la Bucureşti, pe 24 august, iar manşa secundă în deplasare pe 31 august.

Echipa FCSB a terminat la egalitate joi, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa daneză Nordsjaelland, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League.

Meciul de pe Stadionul Steaua a început cu o veste proastă pentru FCSB.

Unul dintre titularii echipei, Adrian Şut, s-a accidentat chiar la încălzire şi a fost înlocuit cu Ovidiu Popescu. Compagno a trimis primul şut spre poartă încă din minutul 2, dar fără precizie, apoi Târnovanu a intervenit bine la lovitura de cap a lui Frese, din minutul 5.

După o primă repriză echilibrată, partea secundă a avut un moment culminant în minutul 60, când Adamo Nagalo a primit al doilea cartonaş galben – după o intervenţie la Octavian Popescu – fiind eliminat.

Cu avantajul unui jucător în plus, bucureştenii au cerut de două ori penalti, la Olaru şi Djokovic, însă arbitrul muntenegrean Boskovic nu a acordat nimic. Nygren a trimis în bară o lovitură liberă în minutul 90+3, iar FCSB încheie meciul fără să trimită nici un şut pe spaţiul porţii.

Returul se joacă în Danemarca, joi, 17 august.

Sepsi OSK a remizat cu FC Aktobe (1-1), în turul al treilea preliminar la Europa Conference League

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu echipa kazahă FC Aktobe, 1-1 (0-0), joi seara, în Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa Conference League la fotbal.

Sepsi, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a smuls remiza prin golul lui Roland Varga (89), după ce oaspeţii au deschis scorul prin Elder Santana (65).

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu puţine ocazii de gol, vicecampioana Kazahstanului oferind o replică foarte bună.

Sepsi OSK şi-a creat prima ocazie în min. 15, când Ştefănescu a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar Pokatilov a respins de sub transversală.

FCAktobe a replicat în min. 28, când Samorodova şutat din întoarcere de la 16 metri, însă Niczuly a fost la post.

Câştigătoarea Cupei României a mai avut o fază notabilă în prima repriză, lovitura de cap a lui Bălaşa (32), peste poartă.

Repriza secundă a fost una mai animată, dar Sepsi OK şi-a creat oportunităţi cu dificultate, în faţa unei echipe solide.

Matei (54) a fost blocat de Kasim în careu în momentul şutului. Un minut mai târziu, Ştefănescu a tras din unghi, dar Pokatilov a respins. Alimi (62) a trimis peste poartă de la 18 metri.

În min. 64, Elder Santana a şutat la colţul scurt, dar Niczuly a respins salvator. La cornerul care a rezultat, executat de Samorodov (65), brazilianul Elder Santana a sancţionat pasivitatea defensivei covăsnene şi a marcat din plonjon cu capul.

Sepsi OSK s-a aruncat în atac şi Safranko (70) a trimis din plonjon, dar Pokatilov a prins mingea. Aganovic (71) nu a reuşit să trimită în plasă la o minge de angajament în careu.

FC Aktobe a avut mai avut o oportunitate (78), însă a şutat peste poartă din careu.

Alimi (80) a şutat din marginea careului, puţin pe lângă ţintă, iar apoi Varga (85) a ratat egalarea, voleul său de la 7 metri ducându-se pe direcţia portarului Pokatilov.

Maghiarul Roland Varga (89) a fost cel care a izbutit egalarea, cu un voleu de la 16 metri, mingea fiind deviată de noul-intrat Gadrani.

Manşa secundă se va juca la Aktobe, în data de 17 august.

Dacă va trece de FC Aktobe, Sepsi OSK va juca în play-off probabil cu FK Bodoe/Glimt (Norvegia), care a dispus cu 3-0 de FC Piunik Erevan (Armenia). Prima manşă ar avea loc la Sfântu Gheorghe, pe 24 august, iar manşa secundă în deplasare, pe 31 august.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri