Stadion de 20 de milioane de euro în Slatina, orașul lui Darius Vâlcov

Data actualizării: Data publicării:
stadion-vechi-slatina

La Slatina, oraş cu 70.000 de locuitori, străzi pline de gropi şi echipă de fotbal în liga judeţeană, primăria vrea stadion de 20 de milioane de euro. Darius Vâlcov, consilierul pentru probleme economice al premierului, a fost primar acolo două mandate şi nu a reuşit performanţa să ridice o arenă. Actualul edil PSD speră să îşi vadă însă visul cu ochii.

Şosele pline de gropi, străzi fără trotuare, oraş fără şosea ocolitoare. Pe scurt, Slatina. Zeci de mii de vehicule se zdruncină în fiecare zi pe drumul Craiova - Bucureşti, unul dintre cele mai circulate din ţară.

Reporter: cum vi se par drumurile de aici?

Șofer: Urâte.

Dar drumurile pot să mai aştepte, au decis edilii din Slatina. Primăria a cerut aproape 20 de milioane de euro de la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unui stadion nou.

Directorul Clubului Sportiv Municipal Slatina a avut ideea, deşi clubul pe care îl conduce nu are nici trecut glorios, nici ambiţii mari.

Cătălin Ilie, director CSM Slatina: Cred că liga a doua a fost cea mai bună performanță.

Reporter: În ce an?

Cătălin Ilie: Asta nu mai știu să vă zic

Stadionul pentru care Primăria Slatina cere bani va avea 10.000 de locuri. Ca să fie plin la meciurile din liga a IV-a, ar însemna să vină pe arenă unu din șapte localnici.

Cristina Oprea, jurnalist Digi 24: Cel mai important eveniment sportiv găzduit pe această arenă a avut loc în septembrie anul trecut și a fost un meci de fotbal între echipa locală, CSM Slatina și FC Argeș.

Localnicii din Slatina nu se înghesuie oricum să vadă fotbal din liga judeţeană şi cred că 20 de milioane de euro ar putea să fie folosiţi mai bine.

- Era necesar să se facă șoseaua și apoi se făcea si terenul de fotbal.

- Știu doar să ne ia bani pentru toate taxele, pentru mașini și drumurile... lasă de dorit din cale-afară.

Contactaţi de reporterii Digi24, reprezentanţii Primăriei Slatina nu au dorit să comenteze subiectul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri