Tottenham - Manchester City, meci nebun de calificare în semifinalele UEFA Champions League

Data actualizării: Data publicării:
Josep Guardiola, antrenor Manchester City
Josep Guardiola, antrenor Manchester City Foto: Guliver/Getty Images

Formaţia Tottenham Hotspur s-a calificat, miercuri seară, în semifinalele UEFA Champions League, datorită golurilor marcate în deplasare, deşi a fost învinsă, cu scorul de 4-3, de Manchester City, în manşa secundă a sferturilor competiţiei. A fost un meci jucat pe final la o intensitate maximă, cu cinci goluri marcate în 21 de minute.  În minutul ‘90+3, City a avut un gol anulat, care, dacă ar fi fost validar, i-ar fi adus calificarea.

Manchester City v Tottenham Hotspur - UEFA Champions League Quarter Final: Second Leg
Benjamin Mendy de la Manchester City vorbește cu arbitrul Cuneyt Cakir după anularea golului în meciul cu Tottenham Hotspur contând pentru calificarea în UEFA Champions League 2019 Foto: Guliver/Getty Images

În tur, scorul a fost 1-0 pentru Tottenham, care a jucat atunci acasă.

Au marcat Sterling ‘4, ’21, Bernardo Silva ’11 şi Aguero ’59 pentru City, respectiv Son ‘7, ’10 şi Llorente ’73 pentru Tottenham.

În minutul 90+3, Sterling (Man. City) a mai înscris un gol, dar reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid. Detalii despre desfășurarea meciului puteți citi aici.

Finalul de meci l-a găsit pe antrenorul Pep Guardiola trecând prin mai multe stări. După ce s-a bucurat enorm pentru gol, antrenorul de la City a încheiat meciul în genunchi, scrie digisport.ro. A fost un meci incredibil, splendid pentru spectatori. Nu am văzut niciodată un astfel de public pe stadion. Suntem triști, așa este fotbalul, nu avem ce să facem. Am făcut mari greșeli la primele două goluri. Am practicat un fotbal onest. Am încercat totul până la final. Am avut multe ocazii în fața unui adversar dificil”, a spus Guardiola, la conferința de presă de după meci. Este cel de-al treilea sezon la rând în care Guardiola nu ajunge cu echipa sa într-o semifinală de Champions League.

Cine joacă în semifinalele UEFA Champions League

Tottenham va întâlni în semifinalele Ligii Campionilor echipa Ajax Amsterdam.

Celelalte două echipe calificate în careul de ași, Liverpool și Barcelona, obținuseră încă din manșa tur rezultate care le oferiseră un statut de favorite clare în duelurile cu Porto, respectiv Manchester United.

Ajax Amsterdam a produs, marți, o nouă surpriză în Liga Campionilor, învingând în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Juventus Torino, în manşa a doua a sferturilor de finală. Ajax merge în semifinale, după ce în tur a fost 1-1. Cristiano Ronaldo a marcat în minutul 28 un gol validat cu VAR (al 126-lea din Liga Campionilor). Van de Beeck a egalat în minutul 34, iar De Ligt a înscris, în minutul 67, golul victoriei.

În ceea ce o privește pe Liverpool, formația s-a calificat, miercuri, în semifinalele Ligii Campionilor, învingând echipa FC Porto, în deplasare, cu scorul de 4-1, în manşa secundă a sferturilor competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mane ’25, Salah ’65, Firmino ’77 şi Van Dijk ’84. Pentru Porto a înscris Militao, în minutul 69. În tur, scorul a fost 2-0 pentru Liverpool.

În semifinale, Liverpool va întâlni FC Barcelona. FC Barcelona a învins, marți, cu scorul de 3-0 (2-0), formaţia Manchester United. În tur, catalanii se impuseseră cu 1-0. Felix Brych a dictat penalti în minutul 10 pentru FC Barcelona, dar a revenit asupra deciziei după ce a consultat asistenţa video. Messi a marcat în minutele 16 şi 20, ultimul după o greşeală a lui De Gea, care a scăpat balonul în plasă. Couthinho a înscris şi el, în minutul 61, cu un şut spectaculos. Cu reuşitele de marţi, primele în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din 2013, Messi a ajuns la 110 goluri în această competiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri