Sari la conținut

Halep - Pliskova, 6-1, 6-4. Simona Halep este în sferturi la Madrid Open

Simona Halep, locul I WTA, este în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 94 WTA, venită din calificări.

Simona Halep a ridicat la nouă numărul victoriilor cu surorile Karolina şi Kristyna Pliskova, apropate toate în două seturi, în zece întâlniri, trei succese din tot atâtea meciuri obţinându-le cu jucătoarea cehă mai slab clasată. Un al zecelea triumf poate veni în turul următor, când liderul WTA o poate întâlni pe Karolina, locul 6 WTA, dacă aceasta va trece de americanca Sloane Stephens, locul 9 WTA.

Miercuri, Kristyna a sperat mult de la serviciul ei puternic, dar acesta a fost „agăţat” mai mereu de jucătoarea română. Odată mingea pusă în joc, Halep a dictat ritmul, cu agresivitate, cu unghiuri deschise, cu lovituri variate, stânga-dreapta, când scurte, când lungi, care au destabilizat-o pe jucătoarea cehă. Însă ceea ce a înclinat definitiv balanţa de partea româncei a fost serviciul ei. Cu 26 de centimetri mai scundă decât adversara sa, Halep a fost mai eficientă la serviciu. Doar trei puncte i-a luat Pliskova pe serviciu Simonei Halep, în primul set.

La 2-1 în setul I, Halep a avut nevoie de cinci mingi de break pentru a face 3-1. După acest ghem lung, setul a curs lin în direcţia dorită de Simona Halep, scor 6-1, după 28 de minute de joc.

Setul al doilea a fost echilibrat, pentru că Simona Halep nu a menţinut ritmul sufocant din prima parte a partidei, dar şi pentru că Pliskova a alergat mai mult, a jucat mai bine, a fost mai agresivă şi mai precisă. Până la 4-4, Pliskova a avut cinci mingi de break, inclusiv un 0-40, ratate toate. În ghemul al nouălea, Halep a fructificat prima ei minge de break din acest set şi a preluat conducerea cu 5-4, apoi a servit şi a închis meciul, cu 6-4, după o oră şi 15 minute de joc.

Calificarea în sferturi este recompensată la Madrid cu un premiu de 149.390 de euro şi cu 215 puncte WTA.

LIVE TEXT:


ora 14.25 Victorie, Simona Halep!

ora 14.22 Simona Halep a reușit breakul și servește pentru meci

ora 14.15 „Lovitura minunată a Simonei Halep”. Execuția elegantă pentru care este lăudată de WTA

ora 14.12 Este 3-4 pentru Pliskova, Simona urmează la serviciu. Niciuna dintre jucătoare nu reusește break-ul în acest set

ora 14.02 Pliskova își face serviciul și apoi își cheamă antrenorul la fileu

ora 13.50 Pliskova revine spectaculos în setul doi

ora 13.49 Simona își face serviciul (1-1) după un game muncit și după ce Pliskova irosește patru mingi de break

ora 13.44 Halep revine de la 0-40 pe serviciul ei și anulează trei mingi de break ale jucătoarei cehe.

ora 13.38 Simona Halep joacă fără greșeală și câștigă primul set cu un as. Bravo, Simona!

ora 13.36 Pliskova pare spectatoare la propiul meci. Este 5-1 pentru Halep, care servește pentru set

ora 13.31 Este 4-1 pentru Simona Halep. Jocul lui Halep este fără greșeală. Jucătoarea din România a pierdut doar două mingi pe propriul serviciu. Simona se distanțează la 4-1 printr-un as spectaculos. Hai, Simo!

ora 13.29 După cinci mingi de break, Halep preia conducerea meciului. Este 3-1 și urmează să servească, pentru a-și consolida avantajul în fața lui Pliskova

ora 13.26 Pliskova joacă foarte bine și are un serviciu la fel de bun ca al Simonei. Asul nu este o problemă pentru jucătoarea din Cehia, nici viteza pe o pune pe serviciu. Halep joacă însă agresiv, dar și cumpătat, combinație câștigătaoare care o aduce în zona neputinței pe jucătoarea cehă. Schimburile de mingi sunt câștigate de Halep, care are avantajul unei foarte bune deplasări pe teren

ora 13.22 Simona Halep pierde două șanse de a face break. Are probleme cu racheta

ora 13.17 Serviciul Simonei este excepțional pe început de meci. Este 1-1.

ora 12.50 Darren Cahill, mândru de prestația Simonei Halep la Madrid. De ce strălucește românca aici, an de an


Simona Halep nu a ţinut cont de seria de 13 victorii a belgiencei Elise Mertens, înainte de duelul direct din 16-imile de la Madrid. Liderul WTA a încheiat primul set în doar 21 de minute, fără game pierdut.

Actul secund a început tot cu Simona la conducere, dar seria de game-uri câştigate s-a oprit la opt. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6 la 3, la prima întâlnire cu belgianca de pe locul 16 WTA.

Am jucat la un nivel ridicat, mai ales în primul set, știam că e o jucătoare foarte dificilă, are o încredere foarte mare”, a spus Simona Halep, numărul 1 WTA.

A fost un meci controlat de la un cap la altul de Simona și o văd foarte bine pe Simona, joacă foarte solid și sperăm ca să fie din nou în finală și să o câștige”, a spus selecționerul Cosmin Contra, aflat la Madrid.

Câştigătoare a turneului de la Madrid în ultimele două ediţii, Simona Halep a ajuns la 14 victorii consecutive în capitala Spaniei.

Simona Halep este precaută înaintea duelului cu Kristina Pliskova

Principala favorită de la Madrid crede că poate avea mari probleme cu sora geamănă a Karolinei, chiar dacă a învins-o de fiecare dată în confruntările directe. Va fi al treilea meci între cele două jucătoare. În 2017, Halep s-a impus la Madrid, iar în acest an, la Indian Wells.

Am jucat anul trecut aici contra ei, nu a fost deloc ușor, dar dacă am câștigat înseamnă că sunt capabilă să o fac și de data asta, însă va fi un meci dificil. Servește bine, dă bine cu dreapta, va trebui să mă mișc, să o fac să alerge cât mai mult și să lovesc rapid”, a spus Simona Halep.

Pentru mine e mai bine când joc împotriva ei pe hard, dar mingea se deplasează mai rapid aici decât pe zgura normală. Simona este foarte bună la turneul acesta, îi place aici, aşa că vom vedea”, a spus Kristina Pliskova, numărul 94 WTA.

Meritul lui Pavel în prestaţiile solide ale Simonei

Darren Cahill crede că meritul pentru forma excelentă a Simonei Halep la Madrid este al lui Andrei Pavel. Australianul nu s-a aflat alături de jucătoarea noastră în ultimele săptămâni, perioadă în care constănţeanca s-a antrenat cu omul cooptat în staff la finalul sezonului trecut.

„Cred că a avut câteva săptămâni foarte bune de antrenament cu Andrei Pavel, în România. A muncit din greu, a lovit mult mingea şi automat că acum joacă foarte multe mingi în anumite părţi ale terenului. Andrei a făcut o treabă foarte bună şi a pregătit-o pentru asta, iar acum e încrezătoare, execută corect planul de joc şi joacă mai bine decât anul trecut”, a declarat Cahill pentru Digi Sport.

Pe aceeași temă