Petra Kvitova vs Naomi Osaka, finala de la Australian Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
petra kvitova, calificata in finala australian open 2019
Foto: Guliver/Getty Images

Petra Kvitova (Cehia), locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (2), 6-0, pe americanca Danielle Collins, locul 35 WTA, calificându-se pentru prima oară în finala Australian Open. Cea de-a doua finalistă de la Australian Open 2019 este tânăra americancă Naomi Osaka, în vârstă de 21 de ani. Și pentru ea este o premieră. Câștigătoarea finalei va ocupa, de luni, locul 1 WTA, poziție din care o va detrona oficial pe Simona Halep, cea care a fost lider mondial timp de 64 de săptămâni.

2019 Australian Open - Day 11
Petra Kvitova Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Americanca Naomi Osaka, nr. 4 WTA, a învins-o pe Karolina Pliskova din Cehia (nr. 8 WTA) și s-a calificat în finala de la Australian Open 2019, unde o va înfrunta pe Petra Kvitova. Naomi Osaka a învins-o în semifinala de la Melbourne pe Karolina Pliskova în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-4.

Petra Kvitova și Naomi Osaka vor lupta totodată în finala de la Australian Open 2019 și pentru poziția de lider mondial.  Vestea bună pentru Simona Halep (28 de ani) este că se menține pe podium. Ea va coborî de luni, 28 ianuarie 2019, pe poziția a treia a ierarhiei mondiale. 


Petra Kvitova s-a impus în fața lui Danielle Collins, fără îndoială surpriza acestui turneu, după un meci care a durat o oră şi jumătate şi este prima sportivă care şi-a asigurat prezenţă în finala Australian Open 2019.

Jucătoarea cehă de 28 de ani are în palmares două titluri de grand slam, ambele la Wimbledon, în 2011 şi 2014.

Petra Kvitova va evolua în ultimul act cu învingătoarea dintre japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, şi Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7. Meciul a intrat în decisiv

Finala de la Australian Open se poate juca astfel între două compatrioate: Petra Kvitova vs Karolina Pliskova. Ambele fac parte din echipa de Fed Cup a Cehiei, pe care România, cu Simona Halep și Mihaela Buzărnescu în echipă, o vor înfrunta în 9-10 februarie, la Ostrava.

Pentru Petra Kvitova însăși calificarea în semifinalele de la Australian Open 2019, pentru prima oară după doi ani, a avut o încărcătură emoțională aparte. Nu numai că a reușit să o elimine pe favorita gazdelor, Ashleigh Barty, dar și-a adus aminte de trauma suferită în decembrie 2016, care a scos-o din competiția din 2017. Petra Kvitova a fost victima unui atac în locuinţa ei din Cehia la 20 decembrie 2016. Ea a declarat atunci că a încercat să se apere de agresor şi atunci a fost tăiată la mâna stângă. Rănile suferite au fost serioase şi a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală, iar specialiştii se întrebau dacă va mai putea juca tenis. Abia după cinci luni ea a putut reveni la antrenamente. „Vă mulţumesc! Nu, chiar nu-mi imaginam că mă voi întoarce pe această mare arenă şi voi juca împotriva celor mai bune. Este foarte bine”, a spus Petra Kvitova, după meciul cu Barty. A spus-o cu vocea tremurândă, printre lacrimi și publicul a aplaudat-o aproape 20 de secunde pentru a-i permite să se adune, relatează digisport.ro.

Imediat după meciul cu Barty, Petra Kvitova o detrona pe Simona Halep și devenea, în clasamentul în timp real, noua lideră WTA. Apoi, după calificarea în semifinale, Naomi Osaka a urcat provizoriu pe locul I WTA, devânsându-le pe Petra Kvitova din Cehia şi pe Simona Halep, ajunsă pe locul 3. La rândul ei, Pliskova o poate devansa pe Halep, dacă va câştiga trofeul la AusOpen.

Citiți și:  Juniorul Filip Jianu, calificat în două semifinale la Australian Open 2019

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri