Raluca Olaru câștigă turneul de dublu de la Chicago, după o finală inedită: Partenera Nadia Kicenok a jucat împotriva surorii gemene

Data publicării:
raluca olaru, nadia kicenok avand in mana trofeul turneului de la chicago alaturi de adversarele invinse, Liudmila Kicenok si japoneza Makoto Ninomiya
Raluca Olaru și Nadia Kicenok au câștigat titlul la dublu al turneului de la Chicago 2021, în care ucraineanca a jucat împotriva surorii ei gemene Liudmila Kicenok (a treia de la stânga la dreapta), care a făcut pereche cu japoneza Makoto Ninomiya Foto: Profimedia Images

Perechea româno-ucraineană Raluca Olaru/Nadia Kicenok a cucerit sâmbătă titlul în proba de dublu a turneului de tenis de la Chicago. A fost o finală inedită la Chicago: surorile gemene Kicenok, din Ucraina, s-au înfruntat pentru trofeu. Învingătoare a fost Nadia, care a făcut pereche cu românca Raluca Olaru. 

Cele două au câștigat în tie-break primul set, în duelul cu Ludmila Kicenok și japoneza Makoto Ninomiya. În actul secund, a fost 5-7 și s-a intrat în super tiebreak.  S-a terminat 10-8 pentru Raluca Olaru și partenera sa, care au un parcurs excelent anul acesta: trofee la Chicago și Sankt Petersburg, plus finala jucată la Bad Homburg.

Meciul fusese oprit din cauza întunericului după ce Olaru şi Nadia Kicenok câştigaseră primul set, dar erau conduse cu 4-2 în actul secund.

Raluca Olaru şi Nadia Kicenok au obţinut victoria după două ore şi 15 minute de joc efectiv.

Învingătoarele s-au ales cu un cec de 10.300 de dolari şi 280 de puncte WTA la dublu.

Raluca Olaru, în vârstă de 32 de ani, şi-a trecut astfel în palmares al 11-lea titlu WTA la dublu, ea având şi alte 12 finale jucate.

Raluca Olaru a câştigat titluri la Taşkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk) şi în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritţeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva), la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili), în 2017 la Hobart (alături de Savciuk) şi Bucureşti (alături de Irina Begu), în 2018 alături de rusoaica Ana Blinkova la Rabat şi alături de Mihaela Buzărnescu la Strasbourg, în 2021 la Sankt Petersburg şi Chicago, ambele alături de Nadia Kicenok.

Raluca Olaru a mai jucat finale în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg şi Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) şi în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria), în 2017 la Shenzhen (alături de Savciuk), în 2018 la Taşkent (alături de Begu) şi Moscova (alături de croata Darija Jurak), în 2020 la Praga (alături de Monica Niculescu) şi Roma (alături de germanca Anna-Lena Friedsam), iar în 2021 la Bad Homburg (alături de Kicenok), arată Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri