Video Un pui de maimuță Colobus, vedetă la Zoo Brașov. Are două săptămâni și stă toată ziua în brațe

Data actualizării: Data publicării:
puiut maimuta
Sursa: captură video Digi24

E sărbătoare la Zoo Brașov, după ce un pui de maimuţă din specia africană Colobus s-a născut în captivitate. Cel mai nou membru al grădinii zoologice a reușit să atragă imediat toate privirile vizitatorilor, devenind în scurt timp principala atracție. Copiii sunt cei mai fascinați de drăgălașa maimuțică.

Deși scump la vedere, pentru că mama sa pur și simplu nu își lasă puiul din brațe, mica vedetă a cucerit pe toată lumea, copii și adulți deopotrivă.

"Cum vi se par maimuțele? Vă plac?
Da!
Îți plac?
Da!"

"Da, sunt frumoase! Sunt jucăușe, sar"

"Foarte drăguț, din câte am apucat să văd, că e foarte bine protejat de mama lui și copiii s-au bucurat de el"

Momentan, puiul este exclusiv în grija mamei.

Roger Rois, șef serviciu Zoo Brașov: "La vârsta pe care o are, de 2 săptămâni, se hrănește doar cu lapte matern. Peste câteva luni, când va începe să fie înțărcat, va trece și la mâncarea solidă, normală acestei specii."

La rândul lor, îngrijitorii se asigură că familia de maimuțe are parte de tot confortul.

Roger Rois, șef serviciu Zoo Brașov: "Când temperaturile coboară sub 10 grade, deja nu mai e recomandat să le ținem în spațiul exterior, chiar dacă s-au adaptat. Într-o animită măsură, există riscul să se îmbolnăvească."

Specia Colobus, din care face parte puiul, este una rară și deosebit de interesantă, spun specialiștii.

Alin Pânzaru - administrator Zoo Brașov: "Ei sunt crescuți de ambii părinți și chiar și de alte femele. Când mama își ia un pic de timp liber sau mănâncă, atunci dă puiul în grija partenerului sau altei femele."

Puiul își va petrece următoarele luni la pieptul mamei, după care se va putea alătura fraților săi mai mari. Grădina Zoologică din Brașov urmează să găzduiască, în curând, foci, lei de mare și pinguini.

reporter: Maria Colciar / operator: Nae Țupa

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri