Selfie-ul care i-a adus moartea. Un tânăr din Germania a murit electrocutat într-o gară din Arad

Data actualizării: Data publicării:
tren
Credit foto: Guliver/Getty Images

Tragedie, luni seara, într-o gară din județul Arad. Un tânăr de 21 de ani din Germania a murit, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren și s-a electrocutat. Băiatul, care se afla în vacanță în România, ar fi vrut să își facă un selfie, spun martorii citați de Aradon.

Accidentul a avut loc luni seara, în jurul orei 23:50 în Ghioroc, județul Arad. Tânărul de 21 de ani, de naționalitate germană, a vrut să își facă o fotografie cu telefonul mobil în gară, printre trenuri. Potrivit martorilor, băiatul s-ar fi urcat pe vagonul unui tren în încercarea de a-și face un selfie. A atins, însă, cablurile electrice sub tensiune și s-a electrocutat.

În ciuda eforturilor depuse de medicii chemați de urgență, băiatul, care intrase în stop cardiac, nu a mai putut fi salvat.

“La data de 14 august 2023, în jurul orei 23:52, polițiștii Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Arad au fost sesizați despre o persoană, posibil electrocutată, în gara Ghioroc. Cu ocazia cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 21 de ani, cetățean german. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor de urmare”, a transmis, pentru sursa citată, IPJ Arad.

Potrivit reprezentanților CFR, citați de Aradon, tensiunea în linia de contact este de 27.000 V.

"Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric", avertizează reprezentanții CFR.

Băiatul de 21 de ani se afla în vacanță în România.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri